ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

17-09-2013 Ενημέρωση


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα άκρως δημιουργικό και χρωματιστό καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου. Στη βιβλιοθήκη μας, από 17 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας με τίτλο «Ο κόσμος στις βιβλιοθήκες είναι πολύχρωμος». Μια δράση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι 20 εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με τις συμμετοχές των παιδιών στις συγκεκριμένες δράσεις να φτάνουν τις 382, ενώ τα βιβλία που δανείστηκαν τα μέλη της βιβλιοθήκης, από 17 Ιουνίου έως  18 Ιουλίου και από 2 Σεπτεμβρίου έως 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τα δρώμενα αυτού του διαστήματος, έφτασαν περίπου τα 800.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν, κάλυψαν πολλούς τομείς, όπως αναγνώσεις, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια, χρονογραμμές που μας ταξίδεψαν στην ιστορία των χρωμάτων και πολλά άλλα! Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, οι μικροί μας φίλοι ψήφιζαν το αγαπημένο τους χρώμα, βγάζοντας νικητή… το κόκκινο! Υπεύθυνη των δραστηριοτήτων της καλοκαιρινής εκστρατείας ήταν η βιβλιοθηκονόμος Ευαγγελία Μυλωνά.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με αφορμή την συμμετοχή της Βιβλιοθήκης μας στην καλοκαιρινή εκστρατεία και την άριστη διεξαγωγή της, δώρισε 151 παιδικά & εφηβικά βιβλία, 2 επιτραπέζια παιχνίδια, υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας, έναν υπερσύγχρονο υπολογιστή αφής, έναν projector και μια οθόνη προβολής, συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Μανώλης Πρωτονοτάριος ευχαριστούν θερμά το FutureLibraryγια τον άριστο συντονισμό της καλοκαιρινής εκστρατείας, όλα τα παιδιά και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους, καθώς και τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας, που με τα δελτία τύπου που δημοσίευε, ενημέρωνε μικρούς και μεγάλους για τις δράσεις μας!


Περάσαμε ένα καταπληκτικό καλοκαίρι και ευχόμαστε να συνεχίσουν πολλά ακόμη με την ίδια θέληση και όρεξη, που υπάρχει και σήμερα!

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr