Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Δημιουργικής Ανάγνωσης & Απασχόλησης Παιδιών από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας

04-06-2019 Ενημέρωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Ανάγνωσης και Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών, το οποίο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 15 παιδιών, από την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 έως την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας.

Το πρόγραμμα είχε σκοπό να αναδείξει θέματα όπως ο χρόνος που αφιερώνουμε με τα παιδιά μας  για το διάβασμα ενός βιβλίου ή παραμυθιού, η ενασχόληση των παιδιών με τη ζωγραφική ή τις χειροτεχνίες, η δύναμη της εικόνας και της πληροφορίας και πόσο επηρεάζει τελικά τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Συνεπώς κατά τη διάρκεια του προγράμματος και με κύρια εργαλεία το όνειρο και τη φαντασία των παιδιών, η νηπιαγωγός κ. Γεωργία Θεοδώρου, που είχε τον συντονισμό του προγράμματος, από κοινού με τις εθελόντριες κ. Πηνελόπη Παπανδρέου και Ελένη Κοσκινά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα παιδιά που συμμετείχαν, διαβάζοντας, ζωγραφίζοντας, φτιάχνοντας χειροτεχνίες και παίζοντας μέσα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Γαλατσίου.

Η πολύτιμη στήριξη και βοήθεια που προσέφεραν εθελοντικά είχε ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο πρόγραμμα να ενθουσιάσει παιδιά και γονείς και να συμβάλλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας γιορτής, που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση του προγράμματος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Ντίνα Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη ευχαρίστησε θερμά τις εθελόντριες που υλοποίησαν το πρόγραμμα και τους απένειμε αναμνηστικά διπλώματα, ενώ συνεχάρη τους γονείς με τα παιδιά τους για το ένθερμο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και υγείας
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr