Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Γαλατσίου 2019

04-12-2019 Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης των εθελοντών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας! Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις επιμορφωτικές συναντήσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ», όπου αναπτύχθηκαν οι ακόλουθες θεματικές:

  1. Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου εκπρόσωποι της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) εκπαίδευσαν για άλλη μια χρονιά τους εθελοντές σε θέματα Πρώτων Βοηθειών. Ο συντονιστής κ. Φεζούδης Κωνσταντίνος με την αμεσότητα και τη ζωντάνια που τον χαρακτηρίζει, καθώς και τα μέλη της ομάδας κ. Χατζημαλλής Παναγιώτης, κ. Δουκάκη Ιωάννα και κ. Μπαγδατλιάν Αφροδίτη, μετέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο στους εθελοντές μας βασικά θέματα πρώτων βοηθειών.
  2. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με στόχο την ενίσχυση του εθελοντικού κινήτρου. Η συνδρομή του κ. Γιαννιτάκη Νικόλαου, ψυχολόγου με ειδίκευση στο coaching, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ομάδας των εθελοντών μας σε θέματα που αφορούν στην έννοια και στην πρακτική του εθελοντισμού ήταν πολύτιμη.
  3. Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου εκπρόσωπος της Κοινωνικής Οργάνωσης PRAKSIS, παρουσίασε την οργάνωση και το έργο της και προσέγγισε τα ζητήματα της διαφορετικότητας και της διαπολιτισμικότητας. Η εισηγήτρια κ. Γιαννοπούλου Μαριλένα συνέβαλε με τον καλύτερο τρόπο στην ευαισθητοποίηση της ομάδας των εθελοντών μας σε θέματα διαπολιτισμικής επικοινωνίας και σεβασμού της ετερότητας.
  4. Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου την εκπαίδευση ανέλαβε το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Η Κοινωνιολόγος κ. Κιντή Ρόη πραγματοποίησε επιστημονική παρουσίαση που αφορούσε στον κοινωνικό αποκλεισμό και τις ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες. Στη συνέχεια οι κοινωνικοί λειτουργοί κ. Μυλωνά Δέσποινα και κ. Σουλδάτου Παρασκευή προσέγγισαν μέσω βιωματικών ασκήσεων βασικά θέματα του εθελοντισμού και στόχευσαν στην ενδυνάμωση των εθελοντών και την ενίσχυση της ομάδας.

Τέλος, η εκπαίδευση έκλεισε με απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής και χριστουγεννιάτικου δώρου για κάθε εθελοντή από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κα Ζήκου Αγγελική – Μαρία, η οποία ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές και τόνισε τη σημαντικότητα του έργου και της ανιδιοτελούς προσφοράς τους.

Eυχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά στην εκπαίδευση και φυσικά ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη!

 

 

 

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και υγείας
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr