Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με θέμα την εμπορία ανθρώπων

10-04-2019 Ενημέρωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα την εμπορία ανθρώπων (trafficking), τη σύγχρονη μορφή δουλείας, όπως αποκαλείται από πολλούς.

Εκπρόσωπος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης Α21 παρουσίασε: α) τα σοκαριστικά στοιχεία σε εθνική και διεθνή βάση σχετικά με τις πρακτικές αλίευσης των θυμάτων σωματεμπορίας και τον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, β) την ποσοτική απεικόνιση αυτού του αόρατου εγκλήματος, γ) τις ενδείξεις αναγνώρισης περιστατικών εμπορίας ανθρώπων και τις ενέργειες βοήθειας, δ) την αξία και την αναγκαιότητα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών στο ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον καθηγητές από τα σχολεία του Δήμου Γαλατσίου και όμορων περιοχών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κα Σπηλιοπούλου-Χρυσάγη Ντίνα.

«1109»

Η εμπορία ανθρώπων, είτε για σεξουαλική εκμετάλλευση είτε για εξαναγκαστική εργασία, είναι παράνομη, και ένα τηλεφώνημα, μια μαρτυρία μπορεί να σώσει θύματα από μια ζωή που δεν θα ευχόσουν σε κανέναν. Το  1109 είναι μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή που μπορεί ο καθένας μας ανώνυμα να αναφέρει πιθανές περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:A21.gr και 1109.gr .

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr