«Ομιλία με θέμα την ισότητα των δύο φύλων στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου»

30-11-2009 Ενημέρωση

«Ομιλία με θέμα την ισότητα των δύο φύλων στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου»

 

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι η  Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Υπεύθυνη του Γραφείου Γυναικείων θεμάτων του Δήμου Γαλατσίου,  κα. Λίνα Κατσαρίδη  σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας διοργάνωσε ομιλία στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου με θέμα την ισότητα των φύλων.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου με την παρουσία μαθητών της 2ας Τάξης του Γυμνασίου και της Διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου, κας. Βλαχάκη. Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα. Λίνα Κατσαρίδη μίλησε για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Γαλατσίου να  προβάλει θέματα που αφορούν την ισότητα των δύο φύλων. Γι αυτό το λόγο άλλωστε συστάθηκε και το Γραφείο των Γυναικείων θεμάτων. Αναφέρθηκε στις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που κυριαρχούν στις μέρες μας σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και πώς αυτές οι νοοτροπίες θα πρέπει σταδιακά να ξεπεραστούν.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν  η κα. Σαρρή καθώς και η κα. Μαυρομήτρου εκπροσωπώντας  τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Μέσω της προβολής εικόνων slides παρουσίασαν στοιχεία για την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στα θέματα της ισότητας αλλά και την καταπολέμηση κάποιων αντιλήψεων για το ρόλο των δύο φύλων  (ανισότητες στον εργασιακό τομέα-στερεότυπα)μέσω της Εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η κα. Μαυρομήτρου μίλησε για τη βιβλιοθήκη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, τους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν ηλεκτρονικά με αυτήν ώστε να αντλήσουν υλικό και φυσικά την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων σε αυτήν.

Η επόμενη ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου με βάση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με θέμα την εξισορρόπηση και την εναρμόνιση της επαγγελματικής- οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr