«Παντρολογήματα» του Ν. Γκόγκολ από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου στο Καμίνι

31-03-2016 Ενημέρωση
Την κλασική κωμωδία του Νικολάϊ Γκογκόλ, «Παντρολογήματα» παρουσιάζει η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου, στον Πολιτιστικό χώρο «Καμίνι», την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στις 19:00, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή.
Στο έργο του ο Γκογκόλ παρουσιάζει κάποιους εργένηδες και μια νέα, που ύστερα από παρέμβαση μιας προξενήτρας προσπαθούν να γνωριστούν και να προχωρήσουν σε γάμο. Ένας απ’ όλους θα κατορθώσει με πολύ κόπο να φτάσει λίγο πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως στο τέλος αναλογιζόμενος τα δεινά του γάμου θα το σκάσει.
Στη διασκευή του έργου, που έγινε για την παράσταση στο Καμίνι, κρατήθηκαν οι πιο χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές των «παντρολογημάτων», δεμένες με πολλή μουσική και κίνηση.
Μέσα από την κίνηση των ηθοποιών δημιουργούνται εικόνες, που εκφράζουν το πέρασμα από τη μια ηλικία στην άλλη, την ενηλικίωση. Έτσι μέσα από εναλλαγές ρυθμών και εικόνων παρακολουθούμε τους ήρωες να κάνουν προσπάθειες να φτάσουν στο γάμο, και ίσως στον έρωτα, με πολλά πισωγυρίσματα, ζητώντας βοήθεια από φίλους, φίλες, θείες και την αναπόφευκτη προξενήτρα (καθ’ ότι όλα συμβαίνουν στον προηγούμενο αιώνα). Όταν βρεθούν στην τελική ευθεία, πριν από την εκκλησία, θα το βάλουν στα πόδια, όμως στο τέλος θα γυρίσουν για να βρουν – ίσως – τον έρωτα.
Στην παράσταση αυτή της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έκανε ο Δημήτρης Κωτσής, ενώ παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αλιμπέρτης Χρήστος, Γκαλίνα Πάττυ, Δροσίνης Γιώργος, Ζαρουλέα Τζένη, Ζίντρο Πανδώρα, Μελιγκάρη Ελένη, Μίχα Μαριλένα, Παπαγεωργίου Βαγγέλης, Παπαδοπούλου Στέλλα, Παπαϊωάννου Έφη, Σοϊλέ Βιβή, Τερτίπη Μαρία, Τζώτη Κυριακή και Χίμπαν Βασίλης.
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr