Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στις 16-17/3 στο ΠΑΛΑΙ

21-02-2019 Ενημέρωση

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιείται ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ). Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φέτος για πρώτη φορά εισάγεται μία νέα, πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διαγωνισμός προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του τελικού τον Φεβρουάριο.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Ο Δήμος Γαλατσίου, για μια ακόμη φορά, ενισχύει και υποστηρίζει στην πράξη, πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την εκπαιδευτική και πνευματική εξέλιξη των παιδιών μας. Αυτό το Σαββατοκύριακο υποδεχόμαστε στην πόλη μας χιλιάδες παιδιά και γονείς για ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στην γνώση …

ΠΑΛΑΙ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr