Παραδοσιακοί χοροί από τα 4 ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου

09-12-2015 Ενημέρωση
Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μια ψυχαγωγική, πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη και από τα τέσσερα ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου.
Συγκεκριμένα 50 μέλη-χορευτές των τεσσάρων ΚΑΠΗ του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, παρουσίασαν  πολυτραγουδισμένα και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, φορώντας λευκά πουκάμισα και γαλάζια φουλάρια, στα χρώματα της χώρας μας.
Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, στο ισόγειο του Δημαρχείου, η οποία πλημμύρισε από παραδοσιακή μουσική, τη στιγμή που προβάλλονταν φωτογραφίες εποχής με παραδοσιακές φορεσιές. Η αίθουσα ήταν στολισμένη χριστουγεννιάτικα με πολλή φροντίδα ειδικά για την περίσταση και το κλίμα εκτός από παραδοσιακό ήταν και εορταστικό λόγω των ημερών.
Τα μέλη – χορευτές των ΚΑΠΗ παρουσίασαν με ενθουσιασμό τους παραδοσιακούς χορούς συρτό, ζαγορίσιο (Ήπειρος), χρωματιστά τσουράπια (Μακεδονία), μήλο μου κόκκινο (Μακεδονία), τσάμικος, τσακώνικο (Πελοπόννησο), γιατρός (Ήπειρος), χασαποσέρβικο, ζειμπέκικα, ενώ πρωτοτύπησαν χορεύοντας τον καρσιλαμά «Γεωργίτσα» και «Σμύρνης» με τα ποτηράκια στα χέρια. Η εκμάθηση των παραδοσιακών χορών έγινε από τη γυμνάστρια Αντριάνα Φουστέρη.
Στο τέλος όλοι μαζί οι χορευτές παρουσίασαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα Κρήτης, Ζακύνθου, Θράκης και Πελοποννήσου σε παραδοσιακό ρυθμό και βήματα.
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, κα. Κωνσταντίνα Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη, η οποία συνεχάρη τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ευχαρίστησε για την ένθερμη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι βασικός στόχος είναι να ξαναγίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και με τα τέσσερα ΚΑΠΗ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κα. Μαίρη Δάσκα – Σώμου, Aντιδήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr