Παραλήφθηκαν τα 2 λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Γαλατσίου

26-03-2019 Ενημέρωση

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου παραλήφθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου τα δύο καινούργια λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Γαλατσίου, αξίας 89.962 € το ένα (με ΦΠΑ).

Πρόκειται για εξάμετρα μίνι λεωφορεία Karsan JEST, τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης (μόλις 13lt/100km) και κόστους συντήρησης, υψηλής σχεδιαστικής αισθητικής και εργονομίας, ιδιαίτερης ευελιξίας, ικανά να χωρέσουν ακόμα και στους στενούς δρόμους (με κλειστές στροφές) της πόλης μας. Έχουν 35% αναβατική ικανότητα για τους ανηφορικούς δρόμους του Γαλατσίου, όταν οι προδιαγραφές της ΕΘΕΛ, απαιτούν μόλις 12%.

Είναι ικανά να μεταφέρουν με άνεση και ασφάλεια έως και 22 επιβάτες: 14 καθήμενους (4 καθίσματα ανακλινόμενα) και 8 όρθιους. Ένα από τα πιο σημαντικά τους χαρακτηριστικά είναι το χαμηλό τους δάπεδο και ύψος εισόδου (μόλις 27cm),  ΧΩΡΙΣ την ύπαρξη σκαλοπατιών, το οποίο προσφέρει εύκολη προσβασιμότητα στους επιβάτες (κυρίως στους ηλικιωμένους) και σε ένα αμαξίδιο ΑΜΕΑ, μέσω ενσωματωμένης μηχανικής ράμπας.

Λόγω των μεγάλων επιφανειών των παραθύρων και της υψηλής οροφής στον εσωτερικό του χώρο, εξασφαλίζεται ευρεία ορατότητα και πανοραμική θέα στον οδηγό και στους επιβάτες. Διαθέτει 4 κάμερες, εκ των οποίων οι δύο βοηθούν στην εμπροσθοπορεία και οπισθοπορεία του λεωφορείου και οι άλλες δύο την καμπίνα και την θήρα εισόδου/ εξόδου των επιβατών.

Ο θάλαμος των επιβατών διαθέτει υψηλής απόδοσης συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού για τον χώρο του οδηγού και των επιβατών, καθώς και καλαίσθητα φωτιστικά σώματα LED δύο διαβαθμίσεων (ημέρας και νυκτός).

Το JEST ενσωματώνει την τελευταία λέξη της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, χάρη στον ενισχυμένο, βραχείας κατασκευής, θάλαμο επιβατών από ανθρακούχο χάλυβα υψηλής αντοχής, με ηλεκτρικά συγκολλημένους κοίλους δοκούς, διαφόρων εγκάρσιων τομών, σε μορφή πλέγματος και των τελευταίας τεχνολογίας συστημάτων πέδησης,  υπερκαλύπτοντας όλα τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

Τα λεωφορεία είναι κατασκευής της αυτοκινητοβιομηχανίας Karsan, που βρίσκεται στην Προύσα της Τουρκίας, με ιστορία 50 χρόνων και πλέον στο χώρο. Είναι η εταιρία που κατασκευάζει όλα τα αυτοκίνητα (επιβατικά και επαγγελματικά) της Hyundai που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, κατασκευάζει σειρές επαγγελματικών οχημάτων της Citroen, Peugeot, Fiat και Renault. Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του JEST, γίνεται σε συνεργασία με την BMW.

Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη κυκλοφορούν 7.000 λεωφορεία τύπου Karsan JEST, σαν αυτά που αγόρασε ο Δήμος Γαλατσίου. Στην Ελλάδα, τον ίδιο τύπο λεωφορείου έχουν αγοράσει, για τη δημοτική τους συγκοινωνία οι Δήμοι Πάτρας, Πόρου, Ρόδου, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας-Ρέντη, Ζωγράφου κ.ά.

Η έναρξη των πιλοτικών δρομολογίων της ΔΩΡΕΑΝ Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Γαλατσίου θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες αναγκαίες τυπικές διαδικασίες. Για το θέμα αυτό, με όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες (δρομολόγια, στάσεις, ωράριο κλπ.), θα ακολουθήσει νέο Δελτίο Τύπου.

 

Δημοτική συγκοινωνία, παραλαβή μίνι λεωφορείων
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr