Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στις αιτήσεις συμμετοχών για τον Διαγωνισμό Διηγήματος και Εικαστικών του ΣΒΑΠ και των Δήμων – μελών του

01-09-2021 Ενημέρωση

Ο Διαγωνισμός Διηγήματος και Εικαστικών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του λαμβάνει παράταση στις αιτήσεις συμμετοχών των διαγωνιζομένων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Την ιδιαίτερη αυτή χρονιά συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821! Την Επανάσταση που αποτέλεσε την απαρχή για τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Η πορεία αυτή δεν ήταν εύκολη, χρειάστηκαν αγώνες γενναίοι και ηρωικοί, χρειάστηκαν θυσίες, θάρρος, πείσμα και αφοσίωση στον ιερό στόχο, αυτόν της εθνικής απελευθέρωσης.

Η ελληνική Επανάσταση αποτελεί κορυφαίο σύμβολο πίστης και αγώνα για τα αιώνια ιδεώδη: την ελευθερία, τον ηρωισμό, την ανεξαρτησία. Ως σύμβολο ενέπνευσε ανά τα χρόνια και συνεχίζει να μας εμπνέει στους περιπετειώδεις καιρούς που διανύουμε. Προσδοκώντας ένα μέλλον καλύτερο, σοφότερο καθώς θα θεμελιώνεται σταθερά στα διδάγματα του παρελθόντος.

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ – πρ. 21 ΟΤΑ), στο

πλαίσιο του προγράμματος Διαδημοτικής Πολιτιστικής Συνεργασίας «Εν Άστει», προκηρύσσει

Διαγωνισμό Διηγήματος και Εικαστικών με θέμα: «Η επανάσταση του 1821 – παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του.

Μπορούν να συμμετάσχουν Δημότες από τους Δήμους μέλη του ΣΒΑΠ:

Αγ. Παρασκευή

Βριλήσσια

Γαλάτσι

Ηράκλειο

Κηφισιά

Λυκόβρυση – Πεύκη

Μαρκόπουλο

Μαρούσι

Μεταμόρφωση

Νέα Ιωνία

Παιανία

Παλλήνη

Παπάγου – Χολαργός

Πεντέλη

Φιλοθέη – Ψυχικό

Χαλάνδρι

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα διηγήματά τους, καθώς και φωτογραφίες των εικαστικών τους έργων στην ηλεκτρονική διεύθυνση που παρατίθεται πιο κάτω, ακολουθώντας τις οδηγίες.

Την τελική αξιολόγηση των διηγημάτων και των εικαστικών έργων θα αναλάβει επιτροπή που θα οριστεί από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Τα τρία καλύτερα έργα σε κάθε είδος θα βραβευθούν με τιμητικές πλακέτες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής απασχόλησης και δημιουργίας σε μία περίοδο που αυτή πλήττεται από την πανδημία του ιού COVID-19, καθώς και η προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών στο πλαίσιο των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε.

Οδηγίες συμμετοχής:

Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος:

Για τον Διαγωνισμό Εικαστικών:

Γενικοί Όροι Συμμετοχής:

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη του Προγράμματος Διαδημοτικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, Ιωάννα Ιακωβίδη, στο τηλέφωνο 210 67 11 228.

διαγωνισμός διηγήματος και εικαστικών ΣΒΑΠ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr