Παρών ο Δήμος Γαλατσίου στην ημερίδα για την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

29-04-2013 Ενημέρωση

Η κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) διοργάνωσε ειδική ημερίδα με θέμα «Αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» την Τρίτη 23 Απριλίου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Caravel.

Ο Δήμος Γαλατσίου έδωσε το παρόν μέσω του Δημάρχου Κυριάκου Τσίρου, της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Χριστίνας Μπούρα και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για την Τεχνική Υπηρεσία Κωνσταντίνου Ζώμπου.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κος Κ. Ασκούνης, ο οποίος τόνισε ότι σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, ήταν η δημιουργία ενός δίαυλου  επικοινωνίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους θεσμούς των ανωτάτων δικαστικών αρχών και των ελεγκτικών αρχών του Κράτους, σε μία κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο. Συμπλήρωσε ακόμη πως η συνεργασία, η συνεννόηση και η αλληλοκατανόηση μεταξύ των θεσμών είναι επιβεβλημένη και μάλιστα χωρίς ενδιάμεσους με στόχο την αποφυγή της στρεβλής και αναποτελεσματικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Σημαντικές παρεμβάσεις στην ημερίδα έκαναν ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η υποστήριξη των Δήμων ήταν το κεντρικό θέμα των δύο ομιλητών που τόνισαν την ανάγκη της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ απο την Πολιτεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ακόμη επισημάνθηκε η προσπάθεια που καταβάλει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία παρά την μείωση των πόρων της και τον περιορισμό των δαπανών της, συνεχίζει να ενισχύει τους τομείς της Κοινωνικής πρόνοιας.

Με το πέρας των ομιλιών του προέδρου της ΚΕΔΕ και των κ.κ. Υπουργών, διεξήχθη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο κύκλους με τη συμμετοχή των παρακάτω:

Α΄ Κύκλος:
Β΄ Κύκλος:
 

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εισηγήσεις υπήρξαν τοποθετήσεις των αιρετών που συμμετείχαν στην ημερίδα και διάλογος με τους εκπροσώπους των πολιτειακών και δικαστικών φορέων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr
[contact-form-7 id="271" title="Φόρμα Επικοινωνίας"]