Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Project EATT* στο Καμίνι

05-10-2017 Ενημέρωση
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Project EATT*: γευματίζω ενσυνείδητα, επαναπροσδιορίζω την σχέση με την τροφή και το σώμα μου».
Στο πιλοτικό πρόγραμμα Project Eatt*, που αφορούσε παρέμβαση για αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς, συμμετείχαν 57 υπέρβαρα/παχύσαρκα άτομα. Είχε διάρκεια 8 εβδομάδες και πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2016 έως το Μάρτιο του 2017 (έγιναν 2 διαφορετικές ομάδες παρέμβασης). Υλοποιήθηκε στο Δήμο Γαλατσίου, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Προαγωγής της Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Εμπνευστής, εισηγητής και συντονιστής της δράσης ήταν ο διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ζερβός, MSc Προαγωγής Υγείας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το project Eatt* είναι η πρώτη παρέμβαση αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα, και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι συμμετέχοντες κατάφεραν να αλλάξουν την διατροφική τους συμπεριφορά και να βελτιώσουν τη σχέση με την τροφή και το σώμα τους.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τόνισε ότι: «Είμαστε περήφανοι που η έρευνα αυτή έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Δήμο μας, και ευχόμαστε το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα να βοηθήσει στον έλεγχο της παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών γενικότερα».
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr