Πιο πράσινα τα Τουρκοβούνια μετά την αναδάσωση της Κυριακής 20 Μαρτίου 2016

31-03-2016 Ενημέρωση
Ακόμα πιο «πράσινη» έγινε η περιοχή στον Αγχεσμό (Τουρκοβούνια), ύστερα από τη δενδροφύτευση που διοργάνωσε την Κυριακή  20 Μαρτίου 2016, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, τον Δήμο Γαλατσίου και τον Σύλλογο «Δράση για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής». Η συγκεκριμένη αποτελεί την 10η κατά σειρά δενδροφύτευση που έχει πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος από το 2009 που ιδρύθηκε.
Ο καλός καιρός βοήθησε στην προσέλευση ικανοποιητικού αριθμού συμπολιτών μας, οι οποίοι κατάφεραν να φυτέψουν πάνω από 1.200 δενδρύλλια στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο Λόφο Κόκκου (στο γκαράζ του Δήμου Γαλατσίου), συμβάλλοντας έτσι δυναμικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης του ζωτικού πνεύμονα των Τουρκοβουνίων, καθώς επίσης και στην ανάδειξη του χώρου αυτού ως χώρου αναψυχής και πρασίνου για την απόλαυσή του από όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες αλλά και κατοίκους του λεκανοπεδίου.
Το «παρών» στην εθελοντική αυτή δράση του ΣΠΑΤ έδωσαν από την πλευρά της αυτοδιοίκησης και των τριών Δήμων – μελών, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιάννη Μανιάτη, Δημοτικό Σύμβουλο Γαλατσίου, την Αντιπρόεδρο κα Μαρία Ελένη Τρέζου, Δημοτική Σύμβουλο Φιλοθέης-Ψυχικού και τα μέλη κ.κ. Ιωάννη Οικονόμου και Φώτιο Τσομπάνογλου,ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, η πρώην Πρόεδρος του ΣΠΑΤ κα Ζωή Ράπτη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γιώργος Αμοργιανός, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δαβίλλας Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού κ. Βύρων Σαμαρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαλατσίου κ.κ. Νίκος Μαγκανάρης Σπύρος Παναγιώτου, Κ.Ζώμπος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “ΔΡΑΣΗ” κ. Μάνος Βινιεράτος. Επίσης στην αναδάσωση συμμετείχαν το 1ο Σύστημα Πρόσκοπων Γαλατσίου, Μαθητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Σχολείου Γαλατσίου, καθώς και μέλη Συλλόγων και Φορέων.
Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της δεντροφύτευσης και ειδικότερα τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ Γιώργο Μαρκόπουλο, αλλά και τον Προϊστάμενο της Δ/σης Αναδασώσεων κ. Σάσσαλο Παναγιώτη, τον Προϊστάμενο και το Προσωπικό των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου, για την υποστήριξη τους στην όλη οργάνωση και να ενημερώσει ότι πρόκειται να συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων εθελοντικών δράσεων – αναδασώσεων στα Τουρκοβούνια, ώστε να δημιουργήσουμε έναν υπερτοπικό τόπο πρασίνου, όχι μόνο για τους κατοίκους των όμορων Δήμων μελών του Συνδέσμου, αλλά όλης της Αττικής.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr