Πολυχρωματικό και πολυθεματικό ήταν το φετινό Φεστιβάλ Γαλατσίου 2017 «ΠΑΡΕΑ ΜΕ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ»

02-10-2017 Ενημέρωση
Το φετινό καλοκαιρινό Φεστιβάλ Γαλατσίου ‘Παρέα με τ΄ αστέρια’ 2017 ξεχώρισε γιατί ήταν  πολυθεματικό και πολυχρωματικό, με καινοτομίες που το καθιστούν διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά.
Ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, πιο πλούσιο από κάθε άλλη φορά, με ποικίλες εκδηλώσεις στο θεατράκι του Άλσους Βεϊκου και στον περιβάλλοντα χώρο του, στο Καμίνι, στο Πνευματικό Κέντρο αλλά και σε κεντρικές πλατείες της πόλης μας. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, αφού η εποχή είναι δύσκολη για όλους.
Ανάμεσα στην εντυπωσιακή έναρξη και λήξη του φεστιβάλ, έλαβαν χώρα πολλαπλές συναυλίες κάθε είδους καλύπτοντας όλα τα ενδιαφέροντα στη μουσική (νέους και μεγαλύτερους), θεατρικές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις, μουσικά – θεματικά και ειδικά αφιερώματα, αρχαίο ελληνικό θέατρο και παραστάσεις χορού, βραδιές ποίησης και εκδηλώσεις με παραδόσεις – δρώμενα και έθιμα, καθώς και παγκόσμιες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις πρεσβείες πολλών χωρών του κόσμου.
Ειδικότερα τη φετινή χρονιά ξεχώρισαν τρεις σημαντικές εκδηλώσεις-δράσεις, οι οποίες έγιναν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, αλλά και γενικότερα στο Γαλάτσι.
Μια σημαντική προσθήκη στο φετινό φεστιβάλ ήταν το γεγονός ότι η Ομορφοκκλησιά συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις, καθώς τη βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στις 7 Αυγούστου 2017, το μεγαλύτερο μνημείο – ναός της πόλης μας, άνοιξε για το κοινό. Έγινε μια εξειδικευμένη ξενάγηση από την αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού & Τμηματάρχη Βυζαντινών Μνημείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών κ. Καραμπερίδη Αργυρώ και στη συνέχεια μια συναυλία παγκόσμιας εμβέλειας με θέμα: «Μουσικές της Ανατολής σε Βυζαντινούς Δρόμους» με τον παγκόσμιας φήμης ουτίστα & δεξιοτέχνη ερμηνευτή Haig Yazdjian και άλλους μουσικούς.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ “Πολιτισμός των 5 Ηπείρων”. Ένα μοναδικό θέαμα με χρώμα και άρωμα πολιτισμού. Ένα ταξίδι στα ήθη τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις γεύσεις των χωρών των 5 ηπείρων, με bazaar και γευσιγνωσία κάνοντας πιο έντονο τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα του φεστιβάλ. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Τέλος, δημιουργήσαμε και πραγματοποιήσαμε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου με παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αρχαίες ελληνικές τραγωδίες και κωμωδίες για παιδιά, κουκλοθέατρο, Θέατρο Σκιών, παιχνίδια, ζωγραφική.
Το Φεστιβάλ Γαλατσίου 2017 ήταν ένα πολυχρωματικό, πολυθεματικό και διαφορετικό φεστιβάλ το οποίο περιλάμβανε κάθε είδος, ικανοποιώντας τα ποικίλα ενδιαφέροντα των Γαλατσιωτών , δίνοντας χρώμα και νόημα στο φετινό καλοκαίρι, καθώς και ευχάριστες αναμνήσεις για τη νέα χρονιά.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr