Πως χρησιμοποιούμε σωστά τους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων

28-09-2021 Ενημέρωση

Υπενθύμιση σχετικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων και τη σωστή χρήση των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΚΑΔΩΝ.

Στους χαρακτηριστικούς κόκκινους κάδους της RECYCOM οι πολίτες μπορούν να τοποθετούν ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια κτλ.), τσάντες και αξεσουάρ (όπως ζώνες, καπέλα κτλ). Τα είδη θα πρέπει να είναι καθαρά, στεγνά και να τοποθετούνται στον κάδο μέσα σε δεμένες τσάντες. Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς. Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπίων, μονωτικού και άλλου υλικού.

Δεν ρίχνουμε στους κάδους λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά, αποκόμματα υφασμάτων, αζευγάρωτα παπούτσια, οργανικά απόβλητα, πλαστικό, συσκευασίες, χαρτί γυαλί, λάδι.

Τα βήματα που ακολουθούμε για τη χρήση του κόκκινου κάδου:

1. Τοποθετήστε τα καθαρά σας ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα.
2. Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή του κάδου είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
3. Σπρώξτε το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.recycom.gr

κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr