Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στο Άλσος Βεΐκου η δράση «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός»

12-10-2021 Ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, στο Άλσος Βεΐκου, η δράση «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός», που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, από το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Γαλάτσι Petanque Club».

Κατά το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ψυχική Υγεία επιλέξαμε να προβάλλουμε τη σύνδεση του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης με την Ψυχική Υγεία. Η φυσική άσκηση μπορεί να αποτελέσει σημαντική παράμετρο πρόληψης ψυχικών διαταραχών, ενώ συμβάλει στη θεραπευτική διαδικασία των ψυχικά πασχόντων, ενισχύει την κοινωνική συμμετοχή και αποτελεί παράγοντα καταπολέμησης του στιγματισμού της ψυχικής ασθένειας.

Συγκεκριμένα καλέσαμε φορείς ψυχικής υγείας με τους οποίους έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία, ήτοι τα Κέντρα Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» και «Λωτός» του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης «Κωστής Μπάλλας», το Κέντρο Ημέρας της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ» και το Οικοτροφείο «Επανένταξη» της ΜΚΟ Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι εξυπηρετούμενοι των φορέων και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τους κανόνες του πετάνκ (εδαφοσφαίριση), αλλά και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις επιδόσεις τους στο συγκεκριμένο άθλημα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους τρεις αθλητές του Συλλόγου Πετάνκ Πρέβεζας, οι οποίοι μετέφεραν τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ.υ Στράτου Ιωάννου και τις ευχές του για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Διαμορφώθηκε ένα κλίμα ενθουσιασμού και χαράς, που θα συνεχιζόταν για πολύ ακόμα εάν δεν μας διέκοπταν οι απρόοπτες καιρικές συνθήκες. Οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικό μετάλλιο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Αθλητικό Σύλλογο «Γαλάτσι Petanque Club» για την άριστη συνεργασία και καθέναν από τους δεκατέσσερις αθλητές του συλλόγου ξεχωριστά, οι οποίοι συνέβαλαν με πολύ κέφι και σεβασμό στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Τέτοιες όμορφες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν και στο μέλλον, δεδομένου ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας, ώστε να γίνει υπόθεση όλων μας η αντιμετώπιση της προκατάληψης και του στιγματισμού που βιώνουν οι ψυχικά πάσχοντες και οι οικογένειές τους.

   

Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr