«Προμηθέας Δεσμώτης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

20-12-2016 Ενημέρωση
Στην κατάμεστη από Γαλατσιώτες αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καμίνι έγινε η παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και στο πλαίσιο του Χειμερινού Φεστιβάλ Δήμου Γαλατσίου 2015-2016 «Ήθη και έθιμα του 12ήμερου και γιορτές από τα βάθη του χρόνου». Η παράσταση που είχε την επωνυμία “Η προφητεία για την έλευση του Χριστού” ενθουσίασε το κοινό καθώς ήταν κάτι διαφορετικό σκηνοθετημένο με μοναδικό τρόπο.
 Ιδιαίτερα διακρίθηκε η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Ιούς αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα, ενώ ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος στο ρόλο του πρωταγωνιστή Προμηθέα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο ιδανικός ερμηνευτής του επαναστάτη ήρωα. Αλλά και ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος στους ρόλους του Ωκεανού και Ερμή ήταν άψογος φωνητικά και σκηνικά. Η σοπράνο Δήμητρα Καμίτση ερμήνευσε τον ρόλο της σκληρής Βίας και εντυπωσίασε στο ρόλο της Θεάς Αθηνάς. Τους λυρικούς τραγουδιστές συνόδευσε η αξιέπαινη σολίστ πιανίστα Μαρία Γιαβρούμη.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου, απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος, υπεύθυνος πολιτιστικών εκδηλώσεων, Μάνος Ελευθερίου.
Εκ μέρους της UNESCO Πειραιώς και Νήσων προλόγισε η κα. Σοφία Παπαδάτου, Ταξίαρχος ε.α., ο Βασίλειος Μόσχου, της Διεύθυνσης Εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που μετέφερε το μήνυμα του Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, και ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, Διευθυντής Παιδείας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων που έκανε τις απονομές στις Δημοτικές Αρχές του Δήμου Γαλατσίου και στους καλλιτέχνες.
Την παρουσίαση της Όπερας έκανε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, Διευθυντής όπερας και κλασικής μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr