Πρώτο σύστημα διαρκούς μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Γαλάτσι

14-02-2014 Ενημέρωση
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου και της Επιτροπής Κεραιών κινητής τηλεφωνίας Κώστας Τσιρώνης, σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 27-11-2013, σε συνεργασία με κλιμάκιο του καθηγητή κυτταρικής βιολογίας και Ραδιοβιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λουκά Χ. Μαργαρίτη και τα μέλη του και καλύπτοντας την ανάγκη μέτρησης επί 24ώρου βάσεως της Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην πόλη μας, προχώρησαν στην εγκατάσταση του πρώτου συστήματος συνεχούς μέτρησης της ακτινοβολίας στο Δήμο μας στην περιοχή του Δημαρχείου (Περιβόλια).
Το ως άνω σύστημα μέτρησης τοποθετήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο από κλιμάκιο του Πολυτεχνείου Αθηνών υπό την επίβλεψη του κ. Φίλιππου Κωνσταντίνου Καθηγητή ΕΜΠ, Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, το οποίο ήδη από την 22-1-2014 λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και αναπέμπει τα αποτελέσματα σε κεντρικό υπολογιστή του ΕΜΠ στο Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών.
Οι μετρήσεις αυτές θα παρουσιάζουν την ένταση της Η/Μ ακτινοβολίας καθώς και τις πηγές της και τα αποτελέσματά της ανά κατηγορία θα αποθηκεύονται στην ιστοσελίδα http://hermes.physics.auth.gr/gr/emrinfo_basic από όπου θα εξάγονται χρήσιμες πληροφορίες για τις πηγές μέτρησης και την έντασή της.
 «Το πρώτο σύστημα μέτρησης εγκαταστάθηκε και λειτουργεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο Γαλατσίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.
«Ήδη ο Δήμος Γαλατσίου είναι σε επαφή με το ΕΜΠ και τον καθηγητή κ. Φ. Κωνσταντίνου προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε να καλυφθεί το σύνολο της περιοχής του Γαλατσίου, με μετρητές και να ελέγχονται διαρκώς και άμεσα από οποιονδήποτε πολίτη τα επίπεδα της Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Γαλάτσι», είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου και της Επιτροπής Κεραιών κινητής τηλεφωνίας Κώστας Τσιρώνης.
 
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr