Σε ετοιμότητα ο Δήμος Γαλατσίου ενόψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

15-01-2021 Ενημέρωση

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Γαλατσίου ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική μέσα στις επόμενες ώρες.  Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος έχει ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή το μηχανισμό πολιτικής προστασίας, ώστε σε περίπτωση χιονόπτωσης στην Αττική, να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, καθώς η πόλη μας έχει έντονες κλίσεις εδάφους και θα χρειαστεί να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής προμήθευσε τον Δήμο με 8 τόνους χύμα αλάτι και τρεις παλέτες με 80 τσουβάλια των 15 κιλών, ώστε να ανταπεξέλθει στην επικείμενη κακοκαιρία. Ήδη έχει τεθεί σε επιφυλακή το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος – Ποιότητας Ζωής και Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβλήματα σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού.

Σημειώνεται ότι η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος», στο ισόγειο του Δημαρχείου, θα λειτουργήσει ως θερμαινόμενος χώρος για την προστασία από το κρύο των πολιτών που το έχουν ανάγκη. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων θα πρέπει να γίνεται  έως τις 21:00, ενώ θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση στην είσοδο και θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena .

 Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μας μπορούν να επικοινωνήσουν με:

Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου : 213-2055335 και 213-2055336

Τον Δήμαρχο Γαλατσίου, κ Γιώργο Μαρκόπουλο – τηλ. 6979977781

Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας,

κ. Στάθη Μπριόλα – τηλ. 6947737050

Τον υπάλληλο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας,

κ. Γιάννη Σιώτα  –  τηλ. 6944223749

 

Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, πολιτική προστασία
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr