Δομή ΕΣΠΑ – Παροχή Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου

Αρμόδια Υπηρεσία

Προϊστάμενος/η: Ιωάννα Γκέκα Τηλέφωνο: 213 2055 321 Email: koin.pantopoleio@galatsi.gr Διεύθυνση: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους (1ος όροφος) ,11146, Γαλάτσι
Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών : Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου

                          

Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Επενδύουμε στον άνθρωπο!
Σκοπός λειτουργίας της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών:

Είναι η παροχή των αναγκαίων ειδών μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας, με απώτερο στόχο να τους δοθεί η δυνατότητα επανένταξης τους στον κοινωνικό ιστό, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, η Δομή μας διανέμει Δωρεάν:
Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου Δήμου Γαλατσίου

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με πολλή προσπάθεια και αγάπη έγινε (και θα συνεχίσει να γίνεται) σημείο αναφοράς της Αλληλεγγύης, της Ευαισθησίας και της Ανθρωπιάς των συνδημοτών μας και των εθελοντών μας.

Από τον Αύγουστο του 2017, με τη συγχρηματοδότηση  της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λειτουργεί ως μια ενιαία Δομή, Παντοπωλείο και Συσσίτιο μαζί. Οι ωφελούμενοι της Δομής αυτής, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ παροχής τροφίμων ή καθημερινής διανομής γευμάτων.

Γνωστό ως Κοινωνικό Παντοπωλείο, ή αν θέλετε ως το Παντοπωλείο της καρδιάς μας, έχουμε μετονομάσει ως Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου, το οποίο συνεχίζει να στηρίζει τους κοινωνικά ευπαθείς και απόρους συνανθρώπους μας, στοχεύοντας στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης.

Δικαιούχοι του προγράμματος
Κάτοικοι του Δήμου εντός των Διοικητικών ορίων μας, νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα (Έλληνες, ομογενείς, αλλοδαποί και πρόσφυγες).

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα ενώ λαμβάνονται υπόψη κοινωνικοί παράγοντες όπως : μονογονεϊκότητα, πολύτεκνες οικογένειες, ανεργία προβλήματα υγείας ή αναπηρίες (ΚΕΠΑ) κ.τ.λ.

Τα οικονομικά κριτήρια, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 308/2017 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου, για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής:

Μέλη οικογένειας – Καθαρό εισόδημα* μαζί με τις καταθέσεις – Ή όριο* τόκων 

1 άτομο – έως 5.000 ευρώ – έως 56 ευρώ

2 άτομα – έως 5.500 ευρώ – έως 62 ευρώ

3 άτομα – έως 6.000 ευρώ – έως 67 ευρώ

4 άτομα – έως 6.500 ευρώ – έως 73 ευρώ

5 άτομα – έως 7.000 ευρώ – έως 78 ευρώ

6 άτομα και άνω – έως 7.500 ευρώ – έως 84 ευρώ

Σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον το επιτρέπει η επάρκεια σε είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Κοινωνικός Λειτουργός της Δομής, δύναται να εισηγείται την ενίσχυση ωφελούμενων και πέρα από τα ανωτέρω οικονομικά κριτήρια, πάντα ανά περίπτωση και κατόπιν διενέργειας κοινωνικής έρευνας και αξιολόγησης.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι:
  1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου.
  2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου διμήνου για τους Έλληνες και το τελευταίου εξαμήνου για τους Αλλοδαπούς και μεταφρασμένο).
  4. Ατομικό Εκκαθαριστικό Εφορίας, Φορολογική Δήλωση Ε1 καθώς και το Ε9 (προηγούμενου οικονομικού Έτους).
  5. Πρόσφατο Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ (φωτοτυπία).
  6. Κάρτα Ανεργίας ανανεωμένη. (φωτοτυπία).
  7. Πιστοποιητικό Αναπηρίας από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή ή ΚΕΠΑ σε περίπτωση ΑμεΑ σε ισχύ ή πρωτόκολλο κατάθεσης συνέχισης αναπηρίας σε περίπτωση λήξης (φωτοτυπία).
  8. Φωτοτυπία Διαζευκτηρίου (σε περίπτωση διαζυγίου).
  9. Υπεύθυνη Δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σε περίπτωση διάστασης (εκτός αν φαίνεται στην διορθωμένη ατομική φορολογική δήλωση)
  10. Ηλεκτρονικό Ανανεωμένο Μισθωτήριο Ενοικίου από την Εφορία (σε περίπτωση λήξης μαζί με το μισθωτήριο, φωτοτυπία την τελευταία απόδειξη πληρωμής).

Διευκρινίζεται ότι οι ωφελούμενοι που είναι ενταγμένοι στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) – από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής – δικαιούνται διανομή Βασικών Αγαθών μόνο από το Τ.Ε.Β.Α.

Πέραν της αντιμετώπισης του επισιτιστικού προβλήματος παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες από το προσωπικό της Δομής όπως:

Επίσης δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις πολύτιμες συνεισφορές των πολιτών και συλλογικών φορέων (σχολεία, σύλλογοι κ.τ.λ.) που όλο αυτά τα έτη υποστηρίζουν το κοινωνικό αυτό έργο του Δήμου μας. Παράλληλα, εξασφαλίζονται χορηγίες και δωρεές από επιχειρήσεις και καταστήματα της περιοχής μας ή από όμορους Δήμους, που είναι δίπλα μας σε κάθε αίτημά μας…

Ως μια ενιαία Δομή, Παντοπωλείο και Συσσίτιο μαζί, από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2017 εξυπηρετήθηκαν  489 οικογένειες που αντιστοιχούν σε 1194 ωφελούμενους.Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, το σύνολο των οικογενειών που εξυπηρετούνται από τη Δομή μας ανέρχεται στις 585 οικογένειες και πιο συγκεκριμένα σε 1395 ωφελούμενους. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι αιτήσεις ένταξης στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Κάθε προσφορά είναι σημαντική…
Μην ξεχνάς πως ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν το επέλεξαν αλλά βρίσκονται σε επείγουσα ή μεγάλη ανάγκη… 

 

Προσωπικό Υπηρεσίας

Ονομ/μο Ιδιότητα Τηλ. Fax Email
Ιωάννα Γκέκα Προϊστάμενος/η 213 2055 425
Κοινωνική Λειτουργός - Παντοπωλείου Εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό 213 2055 321 koin.pantopoleio@galatsi.gr
Μάριος Φιλιππούσης Υπάλληλος 213 2055 321 koin.pantopoleio@galatsi.gr

Διαδικασίες

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr