Συγκινητική εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας και του πατέρα

10-06-2013 Ενημέρωση

Μια άκρως συγκινητική και εορταστική εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας και του πατέρα διοργάνωσε ο Τομέας Ισότητας των Φύλων Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου την Παρασκευή 31 Μαΐου, το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος».


Η εκδήλωση αυτή είχε στόχο να αναδείξει την ισότητα των φύλων μέσα στην οικογένεια, την αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη ανάμεσα στους γονείς αλλά και από τα παιδιά προς τους γονείς τους, το θαυμασμό των παιδιών για τους γονείς, που αποτελούν το πρώτο πρότυπο για τα δύο φύλα και τα έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα στην οικογένεια.


Η υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας και εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για την Κοινωνική Υπηρεσία Γεωργία Κιτσίνη στο χαιρετισμό που έκανε στην εκδήλωση τόνισε ότι «πιστεύουμε στον καταλυτικό ρόλο και της οικογένειας στη διαμόρφωση της άποψης και της στάσης μας στο άλλο φύλο, από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, καθώς τα πρώτα -πρώτα, βαθιά αγαπημένα μας πρόσωπα, ο πατέρας και η μητέρα, μας δίνουν την εικόνα και το πρότυπο της συνεργασίας, του κοινού αγώνα για το μεγάλωμα των παιδιών, της ισότιμης και ανιδιοτελούς αγάπης, της κοινής και ισότιμης ευθύνης, δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου που μπαίνουν στο νέο τους ρόλο αυτόν του Γονέα που και από την φύση του είναι κοινός. Εμείς οι μεγάλοι έχουμε την ευθύνη για την εικόνα που δίνουμε στα παιδιά μας, που είναι σχεδόν πάντα ο καθρέφτης μας». Επίσης, η κα. Κιτσίνη ευχαρίστησε θερμά την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας Μαρία Γκόγκου καθώς και τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την αγαστή συνεργασία.

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αναστασία Σοροβίγκα μίλησε με θέρμη για την προσπάθεια των παιδιών να εκφράσουν με λόγια τα βαθύτερα συναισθήματά τους για τους γονείς τους, καθώς και για τις πρόβες που έκαναν καθημερινά αδιαμαρτύρητα, για τον ενθουσιασμό και τη δυναμικότητα των μαθητών ώστε να πετύχει αυτή η εκδήλωση.

       Η γιορτή ξεκίνησε με ένα συγκινητικό ποίημα της μητέρας ενός από τα παιδιά, κας. Ελένης Χριστοπούλου. Στη συνέχεια τα παιδιά της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού ερμήνευσαν τραγούδια, χόρεψαν και απήγγειλαν ποιήματα για τους γονείς και διάβασαν διαδοχικά το παραμύθι της Έρης Ρίτσου, «Η μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία». Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στη μητέρα και όλοι συγκινήθηκαν όταν τα παιδιά προσέφεραν κόκκινα τριαντάφυλλα στις μαμάδες τους και χόρεψαν μαζί βαλς. Το δεύτερο μέρος από την άλλη ήταν αφιερωμένο στους μπαμπάδες και τα παιδιά έλεγαν διαδοχικά τι αγαπούν περισσότερο στο μπαμπά τους ευχαριστώντας τον για όσα κάνει για αυτά. Οι γονείς ευτυχισμένοι και συγκινημένοι από αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης χειροκροτούσαν ακατάπαυστα και φωτογράφιζαν τα παιδιά τους για να διατηρήσουν ανεξίτηλη τη στιγμή.


Ακολούθησε η βράβευση πολύτεκνων γονιών και η κα. Ελένη Σταμελάκη, μητέρα 11 παιδιών και γιαγιά με 15 εγγόνια δέχτηκε με χαρά από το Δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο τον έπαινο και μια ανθοδέσμη. Η υπεύθυνη Τομέα Ισότητας Γεωργία Κιτσίνη βράβευσε την κα. Μαρίνα Κορρέ, μητέρα 7 παιδιών, γιαγιά με 22 εγγόνια και τρία δισέγγονα. Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αναστασία Σοροβίγκα απένειμε έπαινο στην κα. Κατερίνα Βαμβούνη, μητέρα 6 παιδιών και γιαγιά με 9 εγγόνια και ο Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος για την Υγεία Αθανάσιος Μπούρας απένειμε έπαινο στον πατήρ-Ελευθέριο πατέρα 7 παιδιών, θεολόγο –φιλόλογο.


Ο Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος για το πράσινο Ιωάννης Μανιάτης βράβευσε τη μεγαλύτερη σύγχρονη μαραθωνοδρόμο και πρωταθλήτρια, Μαρία Πολύζου, η οποία είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο δρόμο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996. Υπήρξε πρωταθλήτρια επί είκοσι συναπτά έτη και κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας, στο μαραθώνιο δρόμο, ρεκόρ που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Ωστόσο ο πιο σημαντικός της άθλος πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010 καθώς η κα. Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη γυναίκα – μητέρα, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η οποία κατάφερε να τερματίσει τη διαδρομή που είναι  γνωστή ως «άθλος του Φειδιππίδη», το διπλό «Σπάρταθλο», και περιλαμβάνει απόσταση 542 χιλιομέτρων από την Αθήνα ως τη Σπάρτη και επιστροφή με  τελική κατάληξη τον Τύμβο του Μαραθώνα τον Αύγουστο του 2010. Με αφορμή αυτό το γεγονός η κα. Πολύζου έγραψε το βιβλίο «Ψυχή τε και σώματι», αντίτυπο του οποίου προσέφερε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Στον έπαινο υπήρχε το ακόλουθο ποίημα :
«Το Θείο Δώρο φέρατε,
παιδιά ηρώων μας προσφέρατε,
κι είστε όλοι εσείς μαζί,
αγγελιαφόροι ανθρώπων στη ζωή»,
το οποίο έγραψε η ζωγράφος – ποιήτρια Ελένη Κατσαντώνη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Νίκου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος για την Υγεία Αθανάσιος Μπούρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος για το πράσινο Ιωάννης Μανιάτης, η Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη για το Γραφείο Τύπου Χριστίνα Μπούρα, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Αυλωνίτου, η Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Αττικής Βασιλική Παρρά, ο Σχολικός Σύμβουλος 61ης Περιφέρειας Αττικής Βασίλειος Μιχόπουλος, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε.6 Α’ Αθήνας Θάλεια Χατζηγιάννογλου,  πρώην προϊστάμενος 5ου Γραφείου Ο.Ε. Α’ Αθήνας, Δημήτριος Καλύβας, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονείς κ.α.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr