Συνάντηση Δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου με τον Πρόεδρο Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Δρ. Χρήστο Τσίτουρα

01-11-2013 Ενημέρωση

Ευοίωνες οι προοπτικές για τη δημιουργία της Γραμμής 4 του Μετρό που σε πρώτη φάση θα ξεκινάει από το Γαλάτσι σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης του Δημάρχου Γαλατσίου Κυριάκου Τσίρου και του Δημοτικού Συμβούλου, υπεύθυνου Τεχνικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνου Ζώμπου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Δρ. Χρήστο Τσίτουρα, στα γραφεία της εταιρίας την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ξεκινά ξανά μια σειρά συναντήσεων για το θέμα της Γραμμής 4 ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του μετρό στο Γαλάτσι, η οποία θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 250.000 χιλιάδες επιβάτες. «Το έργο είναι ώριμο και έτοιμο για να ξεκινήσει από την πλευρά της εταιρίας, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες. Στόχος είναι να δημοπρατηθεί κατά προτεραιότητα το πρώτο τμήμα ‘Aλσος Βεϊκου – Ευαγγελισμός με 9 σταθμούς και προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ», είπε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ.

«Το Γαλάτσι είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής και ενώ βρίσκεται κοντά στο κέντρο δεν συνδέεται με αυτό, είτε μέσω ΗΣΑΠ, είτε με μετρό. Συνεπώς η κατασκευή σταθμού μετρό στο Γαλάτσι είναι απαραίτητη για τη μετακίνηση των κατοίκων και θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους σε μέγιστο βαθμό. Το κλίμα είναι ευνοϊκό και θα πιέσω με κάθε τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να μπει σε προτεραιότητα η Γραμμή 4, η οποία σε πρώτη φάση θα ξεκινάει από το άλσος Βεικου και θα συνεχίζει έως τον Ευαγγελισμό. Το σημαντικό είναι ότι στο Γαλάτσι θα γίνουν δύο στάσεις της νέας γραμμής του μετρό, μια στο άλσος Βεικου και μια στο Παλαιό Τέρμα. », τόνισε ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος.


Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr