Συνάντηση Δημάρχου Γαλατσίου με τον Υπουργό ΠΕΚΑ για το θέμα κατεδάφισης των εγκαταστάσεων στο άλσος Βεϊκου

31-01-2012 Ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Κυριάκος Τσίρος με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού, κ. Μανώλη Πρωτονοτάριο και τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Νίκο Νίκου συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ για να συζητήσουν το μείζον θέμα της απόφασης κατεδάφισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του άλσους Βεϊκου. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο βουλευτής της Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εύρεση νόμιμης και οριστικής λύσης στο θέμα της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Άλσος Βεΐκου, που αποτελούν χώρο αναψυχής και αθλητισμού για χιλιάδες πολίτες του Λεκανοπεδίου και οι οποίεςχρησιμοποιούνται από ερασιτεχνικές ομάδες όλης της Αθήνας, για όλα τα αγωνίσματα.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου ενημέρωσε εκτενώς τον Υπουργό ΠΕΚΑ για το θέμα που έχει προκύψει και για τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Δασών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την κατεδάφιση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων στο άλσος Βεικου, με αιτιολογία τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως δασικής αναδασωτέας έκτασης. «Το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε την κατεδάφιση αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες το ίδιο χρηματοδότησε και κατασκεύασε με χρήματα του έλληνα φορολογούμενου», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Παπακωνσταντίνου, αφού ενημερώθηκε για το θέμα, δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Γαλάτσι και λαμβάνοντας υπόψη παρόμοια προβλήματα που έχουν ανακύψει σε άλλους δήμους της Επικράτειας θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να δοθεί μια οριστική και νόμιμη λύση για όλους.


 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr