Σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

11-04-2013 Ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Δ.Α Κώστας Ζώμπος συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν, με τους Δημάρχους της Αττικής και τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ανάγκες για ενίσχυση της πυροπροστασίας με στόχο την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών.

Οι εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτίωση του τομέα της Πυροπροστασίας και οι αντίστοιχοι της Ελληνικής Αστυνομίας μίλησαν για την ανάγκη φύλαξης των δασικών εκτάσεων.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Γαλατσίου έκανε εκτενή αναφορά σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας με τον ηλεκτροφωτισμό λόγω των συνεχών κλοπών καλωδίων στη Λεωφόρο Ομορφοκκλησιάς. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Γ.Γ.Δημόσιας Τάξης για το θέμα αυτό καθώς ζήτησε να οριστεί εκ νέου συνάντηση για να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γαλατσίου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος σε θέματα Πυροπροστασίας, καθώς και στη φύλαξη του Άλσους Βεϊκου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr