Στην τελική ευθεία το δωρεάν ασύρματο ιντερνετ του Δήμου Γαλατσίου

09-09-2009 Ενημέρωση

 

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το δωρεάν ασύρματο ιντερνετ στο Δήμο Γαλατσίου. Ήδη ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του με την εγκατάσταση των σημείων πρόσβασης, που σε πρώτη φάση καλύπτουν το κέντρο της πόλης. Σύντομα θα υπάρξει επέκταση του ασύρματου δικτύου με την προσθήκη νέων σημείων πρόσβασης που θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Η χρηματοδότηση του υπάρχοντος δικτύου και η επέκτασή του έχουν εξασφαλισθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», συνολικού προϋπολογισμού, 345 χιλιάδων ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρόσβαση στο ασύρματο internet θα είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους του Δήμου Γαλατσίου και θα πληροί όλους τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης.

Ο υπεύθυνος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δημοτικός σύμβουλος, κ. Κώστας Ζώμπος τονίζει ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να προσφέρει μια ακόμα σύγχρονη υπηρεσία στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους ώστε να έχουν δωρεάν πρόσβαση, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, στη σημαντικότερη πηγή ενημέρωσης της εποχής μας, το διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν ειδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για τη λειτουργία και τη χρήση του δωρεάν ασύρματου ιντερνετ και θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο υλικό.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr