Στο 13ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετείχε ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος ΠΕΔΑ, Γιώργος Μαρκόπουλος

05-09-2022 Ενημέρωση

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) Γιώργος Μαρκόπουλος συμμετείχε στο 13ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο έλαβε χώρα στον Πόρο, από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και βουλευτών της κεντρικής πολιτικής σκηνής στο 13ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ανέδειξαν θέματα που απασχολούν ενεργά την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως «Οι εργαζόμενοι στην Τ.Α.», «Η θέση της γυναίκας στην Τ.Α.» αλλά και «Η Καθαρή Ενέργεια (Α.Π.Ε.) -Διέξοδος για την ακρίβεια και το Περιβάλλον». Την τελευταία μέρα του Forum και με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Αθανάσιος Βερέμης παρουσίασε μια επετειακή και άκρως κατατοπιστική αναδρομή των γεγονότων που σημάδεψαν τον Ελληνισμό.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος ΠΕΔΑ τόνισε στην ομιλία του ότι: «Έχω πει και θα το λέω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία ότι χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα υπήρχε κράτος. Διότι εμείς είμαστε οι «κυματοθραύστες» της κοινωνίας. Εμείς ακούμε πρώτοι τη γνώμη και κυρίως τα παράπονα του κόσμου -εξ ου και το γνωστό «τα παράπονά σου στον Δήμαρχο». Εμείς τρέχουμε κάθε μέρα, για τα μικρά και τα μεγάλα στις πόλεις μας». Επίσης είπε ότι: «Οι εργαζόμενοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι οι άνθρωποί μας. Η ομάδα μας. Οι συνεργάτες μας που δουλεύουν για να γίνουν οι πολιτικές, τα σχέδια και τα οράματά μας, πράξη. Καλοί εργαζόμενοι, σημαίνει καλές υπηρεσίες στον πολίτη.  Άλλωστε στην Αυτοδιοίκηση η δουλειά δεν είναι απρόσωπη, έρχεσαι σε τακτική και απευθείας επικοινωνία με τον πολίτη». Όσο για τη θέση της γυναίκας στην Τ.Α. υπογράμμισε :«Η Αυτοδιοίκηση είναι χώρος στον οποίον μπορούν να σπάσουν στερεότυπα. Να καταρρεύσουν γυάλινες οροφές. Να αλλάξουν νοοτροπίες. Μας δίνει αυτές τις ευκαιρίες η άμεση επαφή και επικοινωνία που έχουμε με τον πολίτη. Ο άμεσος αντίκτυπος που έχει η δουλειά κι η παρουσία μας, στην καθημερινότητά του».

Το συνέδριο χαιρέτησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Πέππας και ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Τομεάρχης Τ.Α. , κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

13ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr