Στον Δήμο Γαλατσίου τα πρώτα τεστ σε εργαζόμενους από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

04-05-2020 Ενημέρωση

Στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 4 Μάϊου 2020 τα πρώτα τεστ σε εργαζομένους του Δήμου, οι οποίοι έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, που έφτασαν νωρίς το πρωί στον χώρο με πέντε επανδρωμένα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έλαβαν δείγματα από τους εργαζομένους, που έρχονται σε επαφή ειδικά με ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, καθώς και από όσους εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, ώστε να πραγματοποιήσουν τα ανάλογα διαγνωστικά τεστ. Παράλληλα έδωσαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε ότι: «Βασικό μέλημα του ΕΟΔΥ είναι να προασπίσει τη δημόσια υγεία και με αυτό το σκοπό θα συνεχίσει να διερευνά με μεθοδικότητα όλα τα περιστατικά που αφορούν σε ευάλωτους πληθυσμούς και ευπαθείς ομάδες».

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι : «Πριν από οτιδήποτε άλλο, θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΟΔΥ, όλους τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν και τον Πρόεδρό του Παναγιώτη Αρκουμανέα. Όλοι οι Έλληνες τους χρωστάμε πολλά, για τη δουλειά που κάνουν όλη αυτή την περίοδο. Κρατάνε την υγεία μας στα χέρια τους, τα έχουν καταφέρει σπουδαία και αξίζουν το σεβασμό μας. Κι επιπλέον, με την πρωτοβουλία για να γίνονται τεστ στους εργαζόμενους των Δήμων, ο ΕΟΔΥ δείχνει στην πράξη πως τιμά και εκτιμά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ρόλο της. Στο Γαλάτσι αντιμετωπίσαμε αυτό το πρωτόγνωρο πρόβλημα του κορωνοϊού με μεγάλη σοβαρότητα, από την πρώτη μέρα. Σε συντονισμό με όλους –την κυβέρνηση, τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια- και το κυριότερο σε άψογη συνεργασία με τους πολίτες. Έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε!».

Β ΚΑΠΗ, Δήμαρχος Γαλατσίου, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΆ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, ΕΟΔΥ
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr