Συγχαρητήρια Δημάρχου Γαλατσίου στην ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής «AUTONOMOUS» για την 9η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

29-11-2021 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου συγχαίρει την ομάδα «AUTONOMΟUS» για την 9η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021, στην κατηγορία Open Λυκείου, με ένα ολοκληρωμένο project με το όνομα “Blossoms Roots”. Ο φετινός παγκόσμιος τελικός, με έδρα τη Γερμανία και τη συμμετοχή 65 χωρών, διεξήχθη διαδικτυακά. Το θέμα της Ολυμπιάδας ήταν «PowerBots – Το μέλλον της Ενέργειας» και η ομάδα Autonomous δημιούργησε το ολοκληρωμένο project «Blossoms roots», που αφορά ένα συστεγαζόμενο οικολογικό, τεχνολογικά σύγχρονο και ενεργειακά αυτόνομο γηροκομείο-ορφανοτροφείο, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα θέματα που αφορούν στην ενέργεια, αλλά και τα κοινωνικά και ψυχολογικά οφέλη που θα έχει στους ανθρώπους που κατοικούν εκεί.

Ειδικότερα οι μαθητές Κυριακή Μπάκα, Στάθης Πουλακίδας, Γιώργος Κουτσούκος, Βασίλης Ρουσόπουλος, Κυριάκος Ασώματος, Ραφαέλα Δένδη, Νίκος Μιαουδάκης, Γιάννης Πεφάνης μαζί με τον δάσκαλό τους Γιώργο Μαρκόπουλος κατάφεραν με λιγοστά μέσα,  αλλά με περίσσια αγάπη για την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μάθηση να διακριθούν για ακόμη μια φορά και να κάνουν περήφανη την πόλη τους.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που έχουν ήδη πετύχει τόσα πολλά με την επιμονή και την αφοσίωσή τους στον στόχο τους, καθώς και στον δάσκαλό τους Γιώργο Μαρκόπουλο και στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι τα στηρίζουν με την αγάπη τους».

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου είχε κερδίσει την 1η θέση με τη συμμετοχή της στον εθνικό τελικό WRO 2018 και στη συνέχεια την 4η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία OPEN Γυμνασίου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ταϊλάνδη.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr