Συνάντηση εκπροσώπων Δήμου με Κινέζους αξιωματούχους

08-05-2019 Ενημέρωση

Συνεχίστηκαν και τη Μεγάλη Εβδομάδα οι συναντήσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα με αποστολές από την Κίνα, στην οποία συμμετέχουν Κινέζοι δημόσιοι λειτουργοί από διαφορετικές περιοχές της Κίνας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξη συνεργασιών.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» φιλοξενήθηκε από τον Δήμο μας αντιπροσωπεία από την περιοχή Fujian και συγκεκριμένα από το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομικών της Περιφέρειάς τους. Από τον Δήμο Γαλατσίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Μάνος Ελευθερίου και ο Γενικός Γραμματέας Δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την παιδεία, την κοινωνική πολιτική (κυρίως σε θέματα που αφορούν την κοινωνική εργασία έναντι άλλης ποινής), νομικά ζητήματα καθώς και ανταλλαγή ιδεών σχετικά με την προβολή των δύο μεγάλων πολιτισμών. Σημειώνουμε ότι η Περιφέρεια Fujian βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, είναι ανεπτυγμένο βιομηχανολιμενικό κέντρο και ο πληθυσμός της προσεγγίζει τα 38.5 εκατ. κατοίκους.

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους Κινέζους αξιωματούχους καθώς ο Αντιδήμαρχος Παιδείας είχε μεταφέρει στο Καμίνι έργα μαθητών της πέμπτης τάξης (Ε2) του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου. Τα παιδιά μας δημιούργησαν τα έργα αυτά στο πλαίσιο των τριών ελληνοκινεζικών πολιτιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούν στο σχολείο τους με θέμα: «Το Σινικό Τείχος και οι δρόμοι του μεταξιού …ενώνουν τους δύο μεγάλους πολιτισμούς», τα «Ήθη και έθιμα της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς» και «Μια φορά κι έναν καιρό…παραμύθια από την Κίνα».

Η πολιτική του Δήμου Γαλατσίου για εξωστρέφεια θα συνεχιστεί προσβλέποντας στην ανάπτυξη γόνιμων συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας κ.ά.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr