Συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μαθητών 4ου Λυκείου Γαλατσίου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου  

09-04-2019 Ενημέρωση

Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου με μαθητές από το 4o Λύκειο Γαλατσίου, στις 2 Απριλίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι».

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου και να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της προσφοράς της στις ευάλωτες ομάδες της πόλης μας.

Από την πλευρά τους οι μαθητές του 4ου Λυκείου Γαλατσίου παρουσίασαν videos σχετικά με την εθελοντική τους δράση, η οποία προκύπτει μέσα από τη συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή δράση e- twinning. Μέσα από αυτή την δράση θέλουν να τονίσουν την αναγκαιότητα της κοινωνικής προσφοράς και να αφυπνίσουν νέους και νέες για την αξία του εθελοντισμού. Σημειώνεται ότι το e- twinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus + και γνωρίζει μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Τη συνάντηση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Σπηλιοπούλου –Χρυσάγη Κωνσταντίνα, η οποία τόνισε: «ότι υπάρχει ανάγκη η ανθρωπιστική συνείδηση να βρει δίαυλο έκφρασης και πρακτικής εξωτερίκευσης μέσα από ενέργειες κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού».

Το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας παρουσιάστηκε μέσα από τις ομιλίες των εργαζομένων με ειδικότητες, με άξονα τον συνάνθρωπο και τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών παροχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση υλοποίησης νέων δράσεων και πρωτοβουλιών με κεντρικό θέμα τον εθελοντισμό και τη σημασία του.

Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και υγείας, Πολιτιστικό Κέντρο Καμινι
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr