Συνάντηση της Υπ. Παιδείας με τον Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δήμαρχο Αθηναίων με θέμα την αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας

15-04-2011 Ενημέρωση
                                                                                        
Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, 14 Απριλίου 2011, οι Δήμαρχοι Γαλατσίου και Αθηναίων, Κυριάκος Τσίρος και Γιώργος Καμίνης αντίστοιχα, από κοινού με τις Αντιδημάρχους Παιδείας, την κα. Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα από το Δ. Γαλατσίου και την κα. Νέλη Παπαχελά από το Δ. Αθηναίων, με σκοπό τη συζήτηση του θέματος «Διερεύνηση Δυνατοτήτων Ανάπλασης και Αναβάθμισης του Σχολικού Συγκροτήματος Γκράβας».
            Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκαν διεξοδικά από την Υπουργό Παιδείας τα τρία βασικά στάδια υλοποίησης (βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο, μακροπρόθεσμο) της πρότασης για δημιουργία μιας πρότυπης υποδομής Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στις μονάδες του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας.
              Ειδικότερα αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής για το σχέδιο αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Γκράβας, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Γαλατσίου (υπεύθυνη για το Δήμο ορίστηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα), του Δήμου Αθηναίων, του Ο. Σ. Κ., της Περιφέρειας Αττικής κ.α.
             Στόχος της Επιτροπής είναι να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός Πρότυπου Σχολείου στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας.
              Η συζήτηση είχε θέμα τη Γκράβα, ως πρότυπο του Νέου Σχολείου στο οποίο θα ενσωματωθούν και θα υλοποιηθούν νέες εκπαιδευτικές πολιτικές και κινήθηκε συγκεκριμένα πάνω στους εξής άξονες: α)πολεοδομική αναβάθμιση για την ένταξή του στον αστικό ιστό, για ένα σχολείο ανοιχτό στην πόλη, β)αρχιτεκτονική και λειτουργική αναβάθμιση για ένα σχολείο ασφαλές, λειτουργικό και προσβάσιμο, γ) ενεργειακή αναβάθμιση για ένα πράσινο σχολείο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κτήρια ενεργά και όχι ενεργοβόρα, αλλαγή νοοτροπίας και διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, δ) ψηφιακή αναβάθμιση για ένα σχολείο διαδραστικό και καινοτόμο στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.
             Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει κατά κύριο λόγο από το ΕΣΠΑ και άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ενώ δεν θα υπάρχει καμιά επιβάρυνση στα οικονομικά του Δήμου μας.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr