Συνάντηση του Δημάρχου Κυριάκου Τσίρου με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη στο πλαίσιο παρουσίασης για τις Βιοκλιματικές Αστικές Αναπλάσεις

20-04-2011 Ενημέρωση
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Κυριάκος Τσίρος και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Χριστίνα Μπούρα συμμετείχαν στην παρουσίαση του προγράμματος «Βιοκλιματικές Αστικές Αναπλάσεις».
Το πρόγραμμα, ύψους 60 εκ ευρώ, που αφορά σε βιοκλιματικές επεμβάσεις σε αστικές περιοχές που παρουσιάζουν σημαντικό κλιματικό πρόβλημα παρουσίασαν η Υπουργός ΠΕΚΑ κα. Μπιρμπίλη και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, καθηγητής, Μ. Σανταμούρης ενώ στη συνέχεια συζήτησαν για τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη συμμετοχή των Δήμων αλλά και τις προδιαγραφές του.
Η συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος της πρωτεύουσας προκαλεί κλιματικές μεταβολές, κάτι που  δημιουργεί την ανάγκη για αύξηση του Αστικού Πρασίνου και προώθηση νέων-ψυχρών υλικών δόμησης, με στόχο την αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής.
Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος, θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές μετρήσεις σε 30 Δήμους ενώ η χρηματοδότηση του θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και από το Ταμείο Συνοχής.
Στο περιθώριο της παρουσίασης ο Δήμαρχος, Κυριάκος Τσίρος συνομίλησε με την Υπουργό σχετικά με το θέμα του ΠΑΛΑΙ. Η Υπουργός, η οποία γνώριζε το θέμα, αφού το συζήτησε με το Δήμαρχο στη συνέχεια τον παρέπεμψε στον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο και στον Γ. Γ. Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Πυργιώτη Γιάννη.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr