Συνεχίζεται η απόσυρση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

24-04-2019 Ενημέρωση

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται στο Γαλάτσι η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στις γειτονιές της πόλης, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με σκοπό τη μείωση του προβλήματος έλλειψης χώρων στάθμευσης, τη μείωση του κυκλοφοριακού και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Ο Δήμος εφαρμόζει στο ακέραιο το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004, που προβλέπει την απόσυρση εγκαταλελειμμένων Ι.Χ. σε εύλογο χρονικό διάστημα (και αφού παρέλθουν 3 μήνες και 45 ημέρες συνολικά), κατόπιν επικόλλησης σχετικών εγγράφων (ειδοποιητηρίων).

Ειδικότερα, την τετραετία 2014-2018 απομακρύνθηκαν από τους δρόμους του Γαλατσίου περίπου 500 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και περίπου 200 μοτοσυκλέτες και λοιπά οχήματα, όπως φορτηγά, τρέιλερ κ.ο.κ (τα μισά με δημοτικό γερανό και τα υπόλοιπα από τους ιδιοκτήτες τους κατόπιν προειδοποίησης τους Δήμου για απόσυρσή τους).

Ο Δήμος Γαλατσίου απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες που έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους στους δρόμους της πόλης μας, να φροντίσουν την απόσυρσή τους, καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης, δημιουργούν κώλυμα στη στάθμευση και εμποδίζουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών. Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε όλοι στην καθιέρωση καλύτερων όρων βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Γαλάτσι.

Η σωστή πρακτική, για όποιον δεν θέλει ή δεν μπορεί να διατηρήσει το ΙΧ το όχημα του, είναι να το παραδώσει στα ειδικά κέντρα που υπάρχουν, ειδικά αυτή την εποχή που ισχύει το μέτρο της απόσυρσης των ΙΧ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2132055404.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr