Συνεχίζονται οι συναντήσεις με Κινέζους Αξιωματούχους στο Καμίνι

24-09-2019 Ενημέρωση

Συνεχίζονται οι συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους από διαφορετικές περιοχές της Κίνας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη συνεργασιών με το Δήμο Γαλατσίου.

Ειδικότερα μέσα στον Σεπτέμβριο 2019 πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με διαφορετικές αποστολές από το Κογκρέσο της Επαρχίας Henan της Κίνας στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι.  Από τον Δήμο Γαλατσίου στην πρώτη συνάντηση με θέμα την παιδεία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό συμμετείχαν ο π. Αντιδήμαρχος Παιδείας και νυν Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Μάνος Ελευθερίου και ο Γενικός Γραμματέας Άγγελος Δημοσθένους, ενώ στη δεύτερη συνάντηση με θέμα τις κοινωνικές δομές και την κοινωφελή εργασία συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας Αγγελική Ζήκου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Παναγιώτης Ροπόδης και ο Γενικός Γραμματέας.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις υποδομές σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, τις κοινωνικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το νομοθετικό πλαίσιο για την κοινωφελή εργασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επαρχία Henan, συνολικού πληθυσμού περίπου 100 εκ. κατοίκων, είναι το λίκνο του κινέζικου πολιτισμού, με πάνω από 5.000 χρόνια ιστορίας και υπήρξε το πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό κέντρο της Κίνας έως 1.000 χρόνια πριν. Πολλά μέρη της κινεζικής πολιτιστικής κληρονομιάς βρίσκονται εκεί, όπως τα ερείπια της πρωτεύουσας της Δυναστείας Σανγκ, πόλης Γιν, και του Ναού των Σαολίν μοναχών, ενώ τέσσερις από τις “Οκτώ Μεγάλες Αρχαίες Πρωτεύουσες της Κίνας”, η Λουογιάνγκ, η Ανγιάνγκ, η Καϊφένγκ και το Τσεντσόου, βρίσκονται στην περιοχή της Χενάν.

Κινεζική αποστολή, Πολιτιστικό Κέντρο Καμινι
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr