Τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση – βιωματικό σεμινάριο στο Δημαρχείο Γαλατσίου

21-11-2016 Ενημέρωση
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση – βιωματικό σεμινάριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου και το Συνήγορο του Παιδιού, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και κατά τις ώρες 4μ.μ.- 7μ.μ., στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Δημαρχείο Γαλατσίου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Συνήγορος του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία και δράση σε θέματα που αφορούν στα Δικαιώματα του Παιδιού και έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Συνηγόρου του Παιδιού από τη δημιουργία του, το 2003. Ο κ. Μόσχος με τον μοναδικό τρόπο που τον χαρακτηρίζει, προσέγγισε τα θέματα των Δικαιωμάτων του Παιδιού με ιδιαίτερη αμεσότητα και με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο για τους μαθητές που συμμετείχαν. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε ομαδικές δραστηριότητες, έπαιξαν, ζωγράφισαν, δημιούργησαν, διασκέδασαν και βέβαια κατανόησαν και προβληματίστηκαν.
Στην καλή έκβαση της διαδικασίας συνέβαλε επίσης η Ψυχολόγος του Συνηγόρου του Παιδιού κ. Μαρία Τσάγκαρη, καθώς και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου μας που ανέλαβαν ρόλο εμψυχωτών στις επιμέρους ομάδες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τον κ. Μόσχο και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών στα δικαιώματά τους, να παρουσιάσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στα σχολεία τους και να αναφέρουν ζητήματα που τους απασχολούν.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν και ξαφνιάστηκαν όταν έσκασαν τα μπαλόνια που περιείχαν τα δικαιώματα της σύμβασης του παιδιού και στη συνέχεια όλοι μαζί στόλισαν τον ουρανό των δικαιωμάτων!
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι που συμμετείχαν ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, τις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα που θα προωθήσει τη διάχυση της γνώσης αυτής σε όλους τους μαθητές των σχολείων μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ημερομηνία προγενέστερη της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ώστε οι επιμέρους ομάδες αν το επιθυμούν να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ετοιμάσουν εκδηλώσεις, ομιλίες ή κάτι σχετικό στα σχολεία τους για τις 20 Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Όταν τα παιδιά μαθαίνουν για τα δικαιώματά τους, την ίδια στιγμή μαθαίνουν να σέβονται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων!
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr