Τα μέτρα πυρασφάλειας του Δήμου Γαλατσίου για το καλοκαίρι 2009

09-09-2009 Ενημέρωση

Στο Δήμο Γαλατσίου πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχαμε πυρκαγιές κατά το χρονικό διάστημα που εξελίσσονταν οι πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική (23/24/25 Αυγούστου). Όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Δήμο μας έλαβαν χώρα 3 απόπειρες εμπρησμού που τις προλάβαμε εγκαίρως μετά από την άμεση ειδοποίηση των πυροφυλάκων που έχει προσλάβει ο Δήμος μας με 2μηνη σύμβαση για την περίοδο υψηλής επικινδυνότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με την άμεση βοήθεια της πυροσβεστικής και της υδροφόρας του Δήμου μας καθώς και την επέμβαση της Αστυνομίας.

• Στις 30-7- 2009 στις 01.30 μ.μ. στο Άλσος Βεΐκου στα σύνορα με τη Ν. Ιωνία και από τη μεριά της Ν. Ιωνίας προς το Γαλάτσι, εμπρηστική προσπάθεια έκαψε καλαμιές και σκουπίδια εκτός Άλσους και 15 πεύκα εντός αυτού. Συνελήφθη 33άχρονη ως υπαίτια για την πυρκαγιά. Η κατηγορούμενη είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία του εμπρησμού δασικής έκτασης κατ’ εξακολούθηση στις 03 Ιουλίου 2008 . Είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους στις 27 Ιουνίου 2009. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο χώρος περιμετρικά του Άλσους και από τη μεριά της Ν. Ιωνίας, αποψιλώθηκε και καθαρίστηκε από το Δήμο Γαλατσίου πριν ακόμα γίνει η επιχείρηση απομάκρυνσης των Αθίγγανων που είχαν κατασκηνώσει στο χώρο στις αρχές του Ιουνίου. Κατόπιν παρακλήσεώς της Αντιδημάρχου Πρασίνου και μετά από συνεννόηση με την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ν. Ιωνίας, την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς και καθαρίστηκε εκ νέου ο χώρος έξω από τα σύνορα του Άλσους από σκουπίδια, καμένα χόρτα και καλαμιές.
• Στις 30-7- 2009 στις 03.30 μ. μ. στη Λατώ και στα σύνορα με το Ψυχικό μικρή εστία φωτιάς έκαψε χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.
• Στις 22-8-2009 στις 01.45 μ. μ. στο Λόφο του Παιδιού που βρίσκεται επί των οδών Δρίσκου και Πασσώβ, εμπρηστική προσπάθεια από τον Ρουμάνο ABALASEL MIHAI-SORIN. Συνελήφθη από τον πυροφύλακα του Δήμου μας, Βιέρο Αναστάσιο και παραδόθηκε στο Α.Τ. Γαλατσίου. Η φωτιά σβήστηκε με τα μέσα πυρόσβεσης που είναι τοποθετημένα στο Δασάκι από το Δήμο μας, από τον πυροφύλακα, Βιέρο Αναστάσιο.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr