Θέατρο Κούκλας στον Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

06-11-2015 Ενημέρωση
Οι μαθητές του Β’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό κουκλοθέατρο από την ομάδα του Θεάτρου Κούκλας <<Πράσσειν Άλογα>>. Η ξεχωριστή παράσταση, με τον τίτλο «Μαμά μου, ΜΟΥ» και την κουκλοπαίχτρια – περφόρμερ Εμμανουέλα Καποκάκη ενθουσίασε τα παιδιά με τη χρήση κούκλας άμεσης κίνησης 40cm, τεχνικές muppet show και διαδραστικά σκηνικά.
Ειδικότερα, τα παιδιά κοιτούσαν ενθουσιασμένα τη «Μαμά» με το «παιδί» της και εκδήλωναν τον ενθουσιασμό τους με επιφωνήματα και χειροκρότημα. Η δημιουργός – περφόρμερ κουκλοπαίχτρια Εμμανουέλα Καποκάκη κυριολεκτικά σαγήνευσε τους μαθητές του Β’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού
Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι ένα αγοράκι που αποδίδεται με μια κούκλα 40 cm και στην αρχή είναι ενός έτους ενώ στο τέλος της παράστασης έχει φτάσει να είναι δύο ετών και η Μαμά του, είναι η ηθοποιός και εμψυχώτρια της παράστασης.
Ο Φοίβος, το αγοράκι της παράστασης, που έχει χρυσές μπούκλες σαν ακτίνες του ήλιου, διεκδικεί τη Μαμά του ολόδική του! Ενώ αυτή πασχίζει να δουλέψει λίγο… Η δουλειά της είναι να κάνει παραστάσεις με κούκλες, τί άλλο; Όταν θα αισθανθεί η Μαμά ότι ο γιός της δεν μπορεί χωρίς αυτήν, θα εγκαταλείψει την δουλειά της για να μοιραστεί μαζί του ένα ταξίδι που θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι και οι φίλοι μας έχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν κι έτσι κάποια στιγμή πρέπει να φεύγουν.
Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το παραμύθι της Κριστίν Άρτσεν <<Η Βασίλισσα των Φιλιών>> (εκδόσεις Πατάκη) που παρουσιάζει τη σύγκρουση της ανάγκης του παιδιού για αποκλειστικότητα στην Μαμά του και εκείνη της Μαμάς του να εργαστεί.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr