Την 29η Απριλίου 2012 καθαρίζουμε το Γαλάτσι σε μια μέρα

19-04-2012 Ενημέρωση

                                          

Ο Δήμος Γαλατσίου και η Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος συμμετέχουν μαζί με τους Συλλόγους και τους εθελοντές Γαλατσίου στη διεθνή εθελοντική καμπάνια «Letsdoit Greece 2012» με στόχο να καθαριστεί το Γαλάτσι μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Το Let’s Do It” είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις.  Από τότε το “Let’s Do It” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Το ”Let’s Do It” φιλοξενείται στην Ελλάδα για πρώτη φορά με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ”Ώρα για Δράση”. Ημερομηνία της κοινής δράσης σε όλη την Ελλάδα έχει οριστεί η Κυριακή 29η Απριλίου 2012.

«Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή του Δήμου Γαλατσίου στη δράση ”Let’s Do It’, που φιλοξενείται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Ήδη ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι και οι Εθελοντές του Γαλατσίου για τη δράση αυτή και διαπιστώσαμε με μεγάλη χαρά το έκδηλο ενδιαφέρον τους και τη διάθεση τους για συνεργασία και συμμετοχή στον καθαρισμό της πόλης μας. Μέσα από αυτό το πνεύμα ενότητας και συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί, την 29η Απριλίου θα αγκαλιάσουμε όλοι μαζί τη δράση αυτή για ένα ακόμη πιο καθαρό και περιποιημένο Γαλάτσι, με ευαισθητοποιημένους για το περιβάλλον πολίτες», όπως είπε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κα. Χριστίνα Μπούρα.

Στο Γαλάτσι, την 29η Απριλίου 2012, στις 10.00π.μ., η δράση καθαρισμού θα ξεκινήσει παράλληλα στα εξής σημεία συνάντησης: λόφος Κόκκου, λόφος του Παιδιού, λόφος Ελικώνος, λατομείο Λεβεντάκη, περιφερειακός Πρωτοπαπαδάκη και λόφος του Αγ. Σπυρίδωνος.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr