Τμήμα Προάσπισης και Προαγωγής της Υγείας και Υγιεινής

Βασικοί σκοποί του Τμήματος είναι ο σχεδιασμός, προγραμματισμός, η μέριμνα και η εφαρμογή μέτρων προάσπισης και προαγωγής της δημόσιας υγείας, και η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων για παροχή υπηρεσιών υγείας.

Δημοτικό Ιατρείο – Κέντρο Πρόληψης Υγείας

Το Δημοτικό Ιατρείο παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (εθελοντές και μη) και νοσηλευτικό προσωπικό. Αντικείμενό των δημοτικών ιατρείων είναι:

Προαγωγή της Υγείας

Στο γραφείο υπηρετεί Επισκέπτρια Υγείας με αρμοδιότητες:

σχεδιασμό και εφαρμογή προγραμμάτων, μέτρων για την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της περιοχής του Δήμου, με στόχο την ενημέρωση και τη συμβουλευτική του πληθυσμού σε θέματα Αγωγής Υγείας και Α΄ βάθμιας πρόληψης,
μέριμνα για την εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμών,
σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στα σχολεία της πόλης για κάθε θέμα που αφορά το παιδί και τον έφηβο,

Δημόσια Υγιεινή

Το Γραφείο έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό και τη υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης της υγείας της πόλης και της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα :

Ασχολείται με την υγιεινή κοινοχρήστων χώρων – παιδικών χαρών, δημοτικών κτιρίων κλπ. και όλων των χώρων της δικαιοδοσίας του Δήμου (οικόπεδα, ακατοίκητες οικίες, κλπ. χώροι) που μπορούν λόγω της έλλειψης καθαριότητας να προσβάλλουν την υγεία των κατοίκων,
φροντίζει για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος με την ανίχνευση και την καταγραφή Υγιεινολογικών και Περιβαλλοντικών προβλημάτων του Δήμου, καθώς και το συντονισμό ενεργειών σε έκτακτα θέματα δημόσιας υγείας (πχ. προστασία από τα κουνούπια)
ασχολείται με την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων στο Δήμο, διενεργεί προγράμματα με σκοπό την αλλαγή συμπεριφοράς τους σε βασικούς τρόπους ζωής σχετικούς με την υγεία τους και την Δημόσια Υγεία γενικότερα.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr