Το 5ο Γυμνάσιο στο Δήμο Γαλατσίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ποίησης

29-03-2012 Ενημέρωση

Ομάδα μαθητριών από το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου επισκέφθηκε το Δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Κυριάκο Τσίρο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα. Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα, στις 21 Μαρτίου 2012, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.


Οι μαθήτριες, που συνοδεύονταν από τη Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου, κα. Ελένη Προκοπίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Πέτρο Παπαδάκη, διάβασαν και απήγγειλαν ποιήματα στο Δήμαρχο και στην Αντιδήμαρχο δίνοντας έμφαση στη σημασία της ποίησης και γενικότερα της τέχνης στη ζωή μας. Επίσης, οι μαθήτριες, ως ένδειξη εκτίμησης προς την Αντιδήμαρχο Παιδείας, της έδωσαν μια ανθοδέσμη, με λουλούδια που συγκέντρωσαν από τον κήπο του σχολείου.

Ο Δήμαρχος, κ. Τσίρος ευχαρίστησε θερμά τις μαθήτριες και τις παρότρυνε να συνεχίσουν και στο μέλλον ανάλογες πρωτοβουλίες που δείχνουν στον κόσμο την αξία της ελληνική ποίησης και ομορφαίνουν την καθημερινότητα.

Στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Σοφίας Λεπίδα – Ντάγλα, οι μαθήτριες επισκέφτηκαν όλα τα γραφεία και τους υπαλλήλους του δήμου Γαλατσίου και απήγγειλαν  

ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, καθώς το 2012 είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννησή του και της πιο σύγχρονης ποιήτριας, Κικής Δημουλά. Παράλληλα, μοίρασαν σε όλους φυλλάδια με ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών.

          Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου, το οποίο μοιράστηκε στο Δήμο Γαλατσίου από τις μαθήτριες: «Θα σκίσω τον ουρανό σε σελίδες να σου σκεπάσω τον πόνο με ένα ποίημα».

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr