Το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου ο μεγάλος νικητής του σχολικού διαγωνισμού Ανάπτυξης Κώδικα

27-05-2016 Ενημέρωση
Το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου αναδείχθηκε νικητής του σχολικού διαγωνισμού Coding, που διοργάνωσε η εταιρεία Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το British Council. Το σχολείο βραβεύτηκε με μία δωροεπιταγή Samsung αξίας 3.000€, ενώ οι μαθητές της νικητήριας ομάδας κέρδισαν από ένα tablet.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Ανάπτυξης Κώδικα, που υλοποιούνται σε σχολεία, όπως το 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, που διαθέτουν Ψηφιακή Τάξη Samsung, δηλαδή ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με διαδραστικό πίνακα, pcκαι ένα tablet για κάθε μαθητή.
Στόχος του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 18 ομάδες από διάφορα σχολεία της χώρας, ήταν η ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών.
Η νικήτρια ομάδα “Timeline”, αποτελούμενη από τους μαθητές Αγάπη Σταθάτου, Αλέξη Σπάτα, Βασίλη Τόλη, Βαγγέλη Ρεπούση, Ελισάβετ Ρραπάι και τον συντονιστή καθηγητή κ. Στυλιανό Τζανάκη, δημιούργησε ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητά, που περιλαμβάνουν ημερολόγιο – χρονολόγιο, απ’ όπου οι μαθητές και οι γονείς τους, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορούν ενημερώνονται για τα σημαντικά γεγονότα, τις εκδηλώσεις, τις εκδρομές και τις άλλες δραστηριότητες του σχολείου, ενώ θα παρέχουν τη δυνατότητα για online ψηφοφορίες και αποστολή newsletter.
Η κα Ειρήνη Βασιλείου, Brand & Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να βλέπουμε ότι οι Ψηφιακές Τάξεις αξιοποιούνται στο έπακρο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι ιδέες που αναπτύχθηκαν, πέρα από την χρησιμότητα και τη δημιουργικότητά τους, ξεχώρισαν και για την πρωτοτυπία τους. Στη Samsung θεωρούμε καθήκον μας να μεταλαμπαδεύσουμε όλη τη γνώση που διαθέτουμε στη νέα γενιά, προσφέροντας εφόδια για ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών».
Από τη μεριά της η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου κα Μαριέτα Παππά  εξέφρασε την ικανοποίησή της, γιατί «Τα παιδιά απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να κάνουν θαύματα, κυρίως όταν τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, να αξιοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να ασχοληθούν με θέματα που τους αγγίζουν».
Επίσης, η κα Παππά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «για τη σημαντική συμβολή τους στο στήσιμο και στη λειτουργία της Ψηφιακής Τάξης» τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κα Σοφία Λεπίδα-Ντάγλα, τον Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ Δρ. Κώστα Καρπούζη, τον Τεχνικό Δικτύων κ. Βαγγέλη Κουτσοκέρα, τους Σύλλογο Διδάσκοντες και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr