Το «καρναβάλι των ζώων» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου

15-03-2013 Ενημέρωση

Οι μικροί φίλοι του Δήμου μας βρέθηκαν την Τετάρτη 6 Μαρτίου και την Πέμπτη 7 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου σε ένα ξεχωριστό καρναβάλι ζώων, στο οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό καθώς έμαθαν πολλά πράγματα για τα ζώα της φύσης και στη συνέχεια μεταμφιέστηκαν σε αυτά με αφορμή την Αποκριά.


Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη παραβρέθηκαν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και ΣΤ΄ δημοτικών παιδικών σταθμών, καθώς και το ένα τμήμα της Α’ δημοτικού του 11ου δημοτικού σχολείου Γαλατσίου. Επίσης, παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Τεχνική Υπηρεσία, Κώστας Ζώμπος.

Όλα τα παιδιά με συντονίστρια τη συγγραφέα νεανικής λογοτεχνίας και υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του WWF Ελλάς Ελένη Σβορώνου ταξίδεψαν στον απειλούμενο κόσμο των ζώων, μέσα από βιβλία, ζωγραφιές και ιστορίες.
Στην αρχή εξερεύνησαν όλοι μαζί τα ράφια της βιβλιοθήκης για να βρουν βιβλία που αναφέρονται σε ζώα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν όλοι δημιουργώντας έναν κύκλο όπου το κάθε παιδί έμπαινε ξεχωριστά μέσα σε αυτόν και μιμούνταν ένα ζώο, όπως λιοντάρι, δελφίνι, μαϊμού, μύγα κ.α. και τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούσαν να μαντέψουν ποιο ζώο είναι αυτό. 
Στη συνέχεια παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση που είχαν ένα πάντα μαζί με έναν σκίουρο και φυσικά στο τέλος ζωγράφισαν ένα απειλούμενο προς εξαφάνιση ζωάκι. Στο τέλος μεταμφιέστηκαν όλα τα παιδάκια σε ζώα φορώντας μάσκες και χόρεψαν στο ρυθμό του καρναβαλιού.Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr