Το παράδοξο μιας ψηφοφορίας σχετικά με το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο (ΠΑΛΑΙ)

31-10-2012 Ενημέρωση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιουνίου 2012 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εκπόνηση MasterPlan για τη βιώσιμη λειτουργία του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) μειοψηφούντων των κ. κ. Δήμου, Νίκου, Κομπότη, Χαραλαμπίδη, Ζέρβα-Γκιουρτζιάν (λευκό), Αυλωνίτη, Παπαδοκωστόπουλο.

 Στη συνέχεια για να προχωρήσει η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τις εργασίες που αφορούν στην έρευνα βιωσιμότητας για τη χρήση και λειτουργία του ΠΑΛΑΙ συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 30 Οκτωβρίου 2012 όπου τέθηκε προς ψήφιση η πίστωση του ποσού των 25.000 ευρώ για τις προαναφερθείσες εργασίες. Στο εν λόγω θέμα καταψήφισαν, όπως και στο δημοτικό Συμβούλιο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, κ.κ. Δήμου και Κομπότης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γαλάτσι 21ος αιώνας», κ.κ.. Μαγκανάρης, Ρωμανός, Δερεδίνης οι οποίοι ωστόσο  είχαν τοποθετηθεί υπέρ της διενέργειας της εν λόγω έρευνας βιωσιμότητας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γαλάτσι, 21ος αιώνας» καταψήφισαν την ψήφιση πίστωσης για την εν λόγω έρευνα, ενώ γνώριζαν ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε δράση για τη διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ χωρίς να υπάρξουν κάποιες δαπάνες, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η συνέχιση της διαδικασίας για την απευθείας ανάθεση της έρευνας βιωσιμότητας. Ο λόγος για τον οποίο ανέφεραν ότι καταψηφίζουν την συγκεκριμένη πίστωση ήταν το γεγονός ότι έχουν καταψηφίσει το προϋπολογισμό, συνεπώς και τις πιστώσεις που τον ακολουθούν.

Αναφέρουμε όμως ότι για το ίδιο θέμα του ΠΑΛΑΙ και συγκεκριμένα για δαπάνες που αφορούν καθορισμό δικηγορικής αμοιβής η παράταξη «Γαλάτσι 21ος αιώνας» στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Απριλίου 2012 ενέκρινε την πίστωση αυτή, παρά το γεγονός ότι είχε καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, οπότε προκύπτει το παράδοξο της αλλαγής στάσης στην μετέπειτα ψηφοφορία τους για τη μελέτη βιωσιμότητας.

 Για ακόμη μια φορά οι διαδικασίες διεκδίκησης του ΠΑΛΑΙ βρίσκουν εμπόδια σε ανεξήγητες και αντιφατικές συμπεριφορές. 
 
 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr