Το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «στο κοτέτσι» παρουσίασε στην Παιδική Βιβλιοθήκη η συγγραφέας Μίτση Πικραμένου

09-04-2013 Ενημέρωση

Μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση παιδικού βιβλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι την Κυριακή 7 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου. Η συγγραφέας, ιστορικός και ερευνήτρια Μίτση Πικραμένου παρουσίασε στα παιδιά το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα “Στο κοτέτσι”. Ο νεαρός πετεινός Κικιρής, ο φιγουρατζής κόκορας κυρ Βαρδαλαμπούμπας και ο φασαριόζος σκύλος Μουντζούρης ήταν οι ήρωές μας.

Τα παιδιά συμμετείχαν στην αφήγηση, καθώς ζωγράφισαν το δικό τους κοτέτσι καθώς και τον κόκορα που βρισκόταν μέσα σε αυτό. Η συγγραφέας μίλησε με τις μητέρες των παιδιών και τους αποκάλυψε άγνωστα ως τώρα στοιχεία για την ζωή της Πηνελόπης Δέλτα.

Το παραμύθι αυτό δημοσιεύθηκε για μια και μοναδική φορά στο παιδικό περιοδικό “Παιδική Χαρά” το 1922. Ήταν αφιερωμένο στη δεκάχρονη τότε Ειρήνη Μπενάκη, ανιψιά της Πηνελόπης Δέλτα. Έγραψε για χάρη της το παραμύθι, θέλοντας να της διδάξει κάποια σημαντικά πράγματα μέσα από το ύφος και τη μαγική γλώσσα των παραμυθιών. Το παραμύθι βρίσκεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου, όπου μπορούν να το δανειστούν οι μικροί μας φίλοι.


Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr