ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

25-05-2012 Ανακοινώσεις

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Λεπίδα – Ντάγλα, με την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Κυριάκου Τσίρου, προχωρά δυναμικά στην υλοποίηση δράσεων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, παρουσία του Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, εκπρόσωπος του Δήμου Γαλατσίου, με τη Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου, κα Μαρία Παπαδημητρίου υπέγραψαν το Πρωτόκολλο συνεργασίας για την εφαρμογή προγραμμάτων στο πλαίσιο τους Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» (EcoSchools). Το παραπάνω δίκτυο είναι Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Σοφία Λεπίδα- Ντάγλα, Αντιδήμαρχος Παιδείας, το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ξεκινάει την εφαρμογή του από το 7ο Δημοτικό Σχολείο με στόχο να επεκταθεί μελλοντικά σε όλα τα σχολεία. Θέλουμε και επιδιώκουμε τη δημιουργία και άλλων οικολογικών σχολείων στο Γαλάτσι, με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας, καθώς και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών. Επίσης, η κα Λεπίδα – Ντάγλα τόνισε ότι σε αντιστοιχία με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την κρίση που όλοι βιώνουμε, το πρόγραμμα αυτό δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των Σχολείων και των Σχολικών Επιτροπών.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr