Το τρίτο “HIVE ATHENS PLAYTESTING MEETUP” στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου

01-02-2013 Ενημέρωση

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου από τις 10:00 έως τις 13:30 θα πραγματοποιηθεί το τρίτο Hive Athens Playtesting MeetUp στην Ελλάδα. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο meetup test event θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν comics και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη ρομποτική.

 

To Hive Athens είναι μια νέα πρωτοβουλία, η οποία προωθεί τη βιωματική μάθηση μέσα από τα ενδιαφέροντα των νέων και τη δημιουργική χρήση ψηφιακών μέσων.

Στόχος του Hive Athens είναι να συνδέσει εκπαιδευτικούς από μουσεία, βιβλιοθήκες και εξωσχολικά προγράμματα, προκειμένου να δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία οι νέοι αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα από το πρίσμα της ανακάλυψης, της δημιουργίας και της συνεργασίας.

 

Δίκτυα Hive ήδη λειτουργούν στη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέσα από τη συνεργασία των ιδρυμάτων Mozilla και McArthur Foundation. Στην Ελλάδα το Δίκτυο Hiveεντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος «Future Library», το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαλατσίου είναι μέλος του.

 

Όσα παιδιά πάρουν μέρος στο meetuptestevent της Βιβλιοθήκης Γαλατσίου θα μπορούν να συμμετέχουν στο HiveAthens Pop-Up Event που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου 2013 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Εκεί θα συμμετάσχουν 150 νέοι συνολικά και θα τους δοθεί η ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 βιωματικά εργαστήρια που ενθαρρύνουν τη μάθηση μέσα από την πράξη, την κατασκευή και τη δημιουργία.

 

           Facebook.com/hiveathens

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.hiveathens.org

 
 Ο Δήμαρχος Γαλατσίου  

Κυριάκος Τσίρος              

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού

 Εμμανουήλ Πρωτονοτάριος

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr