«Τρυγήσανε» στο Β’ Παιδικό Σταθμό τον Οκτώβριο

07-10-2016 Ενημέρωση
Τα παιδιά στον Β’ Παιδικό Σταθμό Δήμου Γαλατσίου είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τον τρύγο μέσα από το πρόγραμμα «οι Μικροί Γεωργοί στην Πόλη» με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Ρόκκα, ο οποίος τους είπε όλα τα «μυστικά» του τρύγου στον προαύλιο χώρο του παιδικού, τους έμαθε το τραγούδι του τρύγου και τους ευχήθηκε καλά κρασιά.
Τα παιδιά είχαν βιωματική εμπειρία από τη διαδικασία του τρύγου και ήταν ενθουσιασμένα όταν έφτασε η στιγμή για το πάτημα των σταφυλιών. Δοκίμασαν σταφύλι και όλα τα παράγωγα του όπως μουστοκούλουρο, μουσταλευριά, σταφίδες και σταφιδόψωμο κ.α.
Στόχος τους προγράμματος είναι η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης στους μικρούς μαθητές και ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσουν τη φύση είναι να γνωρίσουν τη χαρά της δημιουργίας, αλλά και τη χαρά της εργασίας, μέσα από προσομοιώσεις γεωργικών ασχολιών. Το πρόγραμμα αυτό, όπως είναι φυσικό, στηρίζει τις δραστηριότητές του στις εποχικές δραστηριότητες των αγροτών και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών του χρόνου. Για τον Οκτώβριο σειρά είχε ο τρύγος και το πάτημα των σταφυλιών.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες συμβάλλουν και ως προς τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς ενισχύουν την προσωπικότητά τους με την άσκηση της υπομονής και της καρτερικότητας, ενδυναμώνουν την πνευματική τους ανάπτυξη με την άσκηση της παρατηρητικότητας, και τα ωθούν σε άμιλλα και σε συνεργασία, τα εκπαιδεύουν στο να συλλέγουν τις πληροφορίες, να τις καταγράφουν και να οδηγούνται σε συμπεράσματα.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr