ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

26-06-2013 Ενημέρωση

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, στο πλαίσιο της προώθησης των δράσεων για την βιώσιμη ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών η απονομή Ετήσιων Βραβείων «Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας» στα σχολεία των Δήμων – μελών του Συνδέσμου. Τα βραβεία αφορούν στις δράσεις των σχολείων που έχουν ως στόχο τους την βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το βραβείο Περιβαλλοντικής ευαισθησίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, παρέλαβε η Διευθύντρια κ. Αναστασία Σοροβίγκα, η οποία : «συνεχάρη τους εκπ/κούς και τους μαθητές/τριες του σχολείου της για την εκπόνηση παιδαγωγικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθησίας. Η τιμητική βράβευση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου για δεύτερη συνεχή χρονιά, προβάλλει και αναγνωρίζει τη δραστηριότητα της σχολικής κοινότητας η οποία έχει στόχο την υιοθέτηση σύγχρονων διδακτικών προσεγγίσεων για το περιβάλλον στηριζόμενες στην ενεργητική συμμετοχή των μαθητών προκειμένου οι επικείμενες αλλαγές να είναι βιώσιμες,καθώς επίσης και το άνοιγμα του 2ου Δημοτικού Γαλατσίου στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία».

Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου και δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης, ο δήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ. Παντελής Βλασσόπουλος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος στην Κοινωνική Υπηρεσία Γαλατσίου και εκπ/κός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου κ. Γεωργία Κιτσίνη, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων του Συνδέσμου, οι εκπ/κοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου κ.κ. Κούτρας Αριστείδης και Ψυχογιού Ακριβή, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, παρουσιάστηκαν από μαθητές αξιέπαινες περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr