Ξεκινάει εκπαιδευτικό εργαστήρι σε τεχνικές χειροτεχνίας για ευπαθείς ομάδες

09-06-2016 Ενημέρωση

Το Γραφείο Ισότητας των Φύλων του Δήμου Γαλατσίου με στόχο την προαγωγή των ευπαθών γυναικών στο χώρο εργασίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη εκπαίδευσης γυναικών σε τεχνικές χειροτεχνίας σε εκπαιδευτικό εργαστήρι.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με την χειροτεχνία και δραστηριοποιούνται εργασιακά με την πώληση των κατασκευών τους.

Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας καταφεύγουν καθημερινά γυναίκες, είτε αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών είτε άνεργες και ανασφάλιστες που αδυνατούν να σπουδάσουν , να κατακτήσουν μια τέχνη που θα τις βοηθήσει να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημά τους.

Με στόχο να βοηθήσουμε αυτές τις γυναίκες προτάθηκε η χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει ως στόχο την εκπαίδευση και κατάρτιση γυναικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ώστε να ενδυναμωθούν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που θα τις βοηθήσουν στην πιο εύκολη πρόσβασή τους στον χώρο της απασχόλησης.

Η υλοποίηση της δράσης αυτής ξεκίνησε και η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει 7 μήνες.

Στην  ομάδα εντάχθηκαν 8 γυναίκες οι οποίες επιλέχθηκαν από τους κοινωνικούς λειτουργούς της υπηρεσίας. Οι γυναίκες αυτές  ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποίηση γνώσεων «ειδικός χειροτεχνικών κατασκευών».

Δευτερογενής στόχος είναι η δημιουργία του πρώτου γυναικείου συνεταιρισμού στο Δήμο μας.

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία!

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr