Ξεκίνησαν οι ενημερωτικές επισκέψεις, για τη Γραμμή 4 του μετρό, στα σχολεία του Γαλατσίου

07-06-2022 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων και Διασύνδεσης Πολιτών με την «Αττικό Μετρό» κας. Κωνσταντίνας Σπηλιοπούλου – Χρυσάγη και σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, ξεκίνησαν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου Γαλατσίου, με σκοπό μια πρώτη γνωριμία μαθητών και μαθητριών με τη Γραμμή 4 του μετρό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των πρώτων ενημερωτικών συναντήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και στο 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, τέθηκαν ουσιαστικές ερωτήσεις για την πορεία του σημαντικού αυτού έργου για την πόλη μας, αλλά και για τη συμβολή του στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα οι γεωλόγοι, Μάνια Μπενίση και Δέσποινα Παπασταματίου, παρουσία της Αντιδημάρχου, των Διευθυντών και των δασκάλων – καθηγητών έκαναν ειδική προβολή με την οποία παρουσίασαν το έργο που θα αλλάξει την πόλη μας διευκολύνοντας τους κατοίκους και τις μετακινήσεις τους, μειώνοντας και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πολυκατοικημένη περιοχή μας. Στην παρουσίαση οι γεωλόγοι αναφέρθηκαν στις τεχνικές προδιαγραφές του μετρό, στις απαραίτητες παρεμβάσεις στις γειτονιές, που προσωρινά ενδέχεται να δυσκολεύουν την καθημερινότητά, αλλά με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει αλλάξει πλήρως η εικόνα της πόλης προς το καλύτερο, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα του έργου.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη Γραμμή 4 του μετρό οι μαθητές και μαθήτριές αναλογίστηκαν τις αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητα τους το έργο, τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη  από τους σταθμούς εντός των ορίων της και προσπάθησαν να φανταστούν τους εαυτούς τους να κάνουν χρήση της Γραμμής 4 σε οκτώ χρόνια. Επίσης ζητήθηκε από τους μαθητές να κάνουν ζωγραφιές σε σχέση με το μετρό, ώστε να στη συνέχεια να γίνουν αφίσες που θα τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία στα εργοτάξια της Γραμμής 4 στο Γαλάτσι.

Ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Μανώλης Εργαζάκης, η διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Γαλατσίου, κα. Μαριέτα Παππά, καθώς και οι διευθυντές του 3ου και 4ου Γυμνασίου Γαλατσίου κ.κ. Κωνσταντίνος Μόσχος και Δημήτρης Βλάχος αντίστοιχα, ευχαρίστησαν θερμά την Αντιδήμαρχο Γαλατσίου, καθώς και τις γεωλόγους για την παρουσίαση και την ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές που θα επιφέρει το μετρό.

Οι επιμορφωτικές επισκέψεις για το έργο της Γραμμής 4 του μετρό θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα σχολεία του Γαλατσίου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

σχολεια και γραμμή 4 του μετρό
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr